Özgener ve Şener serbest bırakıldı!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında nöbetçi mahkeme tarafından, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. TFF eski Başkanı Mahmut Özgener de ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 12.07.2011 - 06:01
Abone Ol google-news

Futboldaki şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, savcılık sorgusunun ardından, 200 bin TL kefalet karşılığı serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından saat 16.30 sıralarında sorguya alınan Sadri Şener'in ifadesi tamamlandı.

Şener, 200 bin TL kefaletle serbest bırakılması talebiyle nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi. Sadri Şener mahkeme tarafından 200 bin TL kefalet ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Suçlamaları kabul etmedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince 200 bin TL kefalet karşılığı serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk edilen Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in, suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından sorgulanan Sadri Şener'in, sorgusunda şikenin çok kötü bir olay olduğunu söylediği ve hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'de oynanan Ankaragücü - Fenerbahçe maçı öncesinde, ''Ankaragücü takımına, Fenerbahçe'yi yenmesi için bu takımda kiralık olarak oynayan Trabzonsporlu futbolcu Drago Gabric'in bonservisiyle beraber verilmesinin teklif edilip edilmediğinin'' sorulduğu öğrenilen Şener'in, bu konudaki ''teşvik'' suçlamalarını kabul etmediğini ve Trabzonspor camiası olarak da böyle bir şeyi tasvip etmediklerini söylediği öğrenildi.

Şener'in, ayrıca, futbol camiasında şike yapıldığına dair söylentileri duyduğunu ve bu konuda somut bilgilerinin olmadığını belirterek şikenin kötü bir şey olduğunu ifade ettiği de kaydedildi.

"İlk uygulama..."

Öte yandan, savcı Mehmet Berk'in, Şener'i, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 109. maddesinde düzenlenen adli kontrol tedbirleri hükümleri içerisinde yer alan ''f'' bendindeki, ''Şüphelinin parasal durumu göz önünde bulundurularak, miktarı ve bir defada veya birden çok taksitlerle ödeme süreleri, Cumhuriyet savcısının isteği üzerine hâkimce belirlenecek bir güvence miktarını yatırmak'' hükmüne göre, 200 bin TL kefalet karşılığı serbest bırakılmak üzere mahkemeye sevk ettiği ve bu tür bir uygulamayı görev yaptığı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde ilk kez yaptığı kaydedildi.

Bu arada, Şener'in Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gelen avukatları da, gazetecilere yaptıkları açıklamada, Sadri Şener'e, ''3. kişilerle ilgili telefon kayıtları tapelerine ilişkin sorular yöneltildiğini, doğrudan kendisiyle ilgili bir soru sorulmadığını'' belirterek, Şener'in toplam 23 sayfa ifade verdiğini kaydettiler.

Trabzonsporlu yöneticiler de serbest

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Trabzonspor'un iki yöneticisi, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener ile Kulübün Mali İşler Sorumlusu Temel Tarık Kazancıoğlu serbest bırakıldı.

Mahmut Özgener serbest bırakıldı

Futbolda şike iddialarına yönelik sürdürülen operasyonda gözaltına alınan TFF eski başkanı Mahmut Özgener de ifadesinin ardından serbest bırakıldı.


Adalı ve Havutçu'da çağırıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine sabah saatlerinde gelen Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı ile Teknik Direktör Tayfur Havutçu, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Fatih Adliyesi'ndeki Adli Tabipliğe götürüldü. Adalı ve Havutçu, sağlık kontrolünün ardından tıpkı götürülürken olduğu gibi yine garaj kapısı kullanılarak İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Seldal Adalı ve Tayfur Havutçu, sabah saatlerinde ifade vermek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelmişlerdi. Adliyeye girerken Beşiktaşlı Serdal Adalı, ''Telefonla çağırdılar ifade vermeye geldim. Beşiktaş bu işten temiz çıkacak'' demişti. Kulübün futbol takımı teknik direktörü Tayfur Havutçu da, avukatlarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelmişti.
 

İbrahim Akın ve İskender Alın gözaltında

Vatan Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen futbolcu İbrahim Akın ile İskender Alın, buradan, sağlık kontrollerinin yapılması için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Akın ve Alın daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler