DTP, PKK ile arasında mesafe bırakmalı

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, çeşitli ziyaretler sebebiyle gittiği Mardin'de DTP'nin yerel seçimlerdeki tutumu hakkında açıklamlarda bulundu. Cuntz, DTP'nin terör örgütü PKK ile arasına mesafe koyması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 05.12.2008 - 14:08
Abone Ol google-news

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla Mardin'e gelen Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, İHD başkan ve yöneticileriyle bir araya gelmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Mardin'e ikinci gelişi olduğunu belirtti.

Önceki gezisinde kentin tarihi ve kültürel zenginliklerinden etkilendiğini, bu zenginliklerin itinayla korunması karşısında duygulandığını ifade eden Cuntz, dünya kültür ve dinlerin bir arada nasıl yaşadığını görmenin mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Cuntz, gazetecilerin bölgeye yönelik ziyaretiyle ilgili olarak soruları üzerine, ''Mardin'e iki nedenden dolayı geldim. Birinci olarak, Duyrulumur Manastırının bir dava sonucu topraklarını kaybettiğini öğrendik. Bunu yerinde görmek ve konu hakkında bilgi almak için geldim. İkinci neden ise Ilısu Barajı ile ilgilidir. Almanya, Avusturya ve İsviçre devletleri barajın bir tarafı konumundadır. Hasankeyf'i de havadan görmüştüm, şimdi yerden göreceğim'' dedi.

Cuntz, DTP'nin seçim çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:
''Çok önemli bir konu. Türkiye'de, hangi kökenden olursa olsun, insanların eşit haklarda seçimlere katılması gerekir. Genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimler de DPT seçime girmelidir. Görünüşe bakılırsa yerel seçimler gergin ve sert geçeceğe benziyor. DTP'nin yerel seçimlere giderken terör örgütü PKK'ya karşı tavır ve mesafe koyması gerekir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler