Beşiktaş'a şok: 5 tutuklama talebi!

Futbolda şike iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Asbaşkanı Serdal Adalı ve İstanbul BŞB'li İbrahim Akın dahil 5 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi! Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncular İbrahim Akın ve İskender Alın, savcılık sorgusunda iddiaları kabul etti.

Yayınlanma: 13.07.2011 - 15:38
Abone Ol google-news

Futbolda 'Şike Soruşturması' kapsamında gözaltına alınan ve geceyi İstanbul Emniyeti'nde geçiren Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ayrıca savcılık sorgusunda iddiaları kabul eden İstanbul Büyükşehirsporlu oyuncular İbrahim Akın ve İskender Alın da tutuklanma talebiyle mahkeme sevk edildi.

Soruşturma kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen Beşiktaş Jimnastik Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı, futbol takımı teknik direktörü Tayfur Havutçu, kulübün protokol ve futbol A takım güvenlik müdürü Ahmet Ateş ve futbolcular İbrahim Akın ile İskender Alı'nın ifadeleri soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından alındı.

Sorgularının ardından bu 5 isim de, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Suçlamaları kabul ettiler!

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmanın ikinci dalgasında gözaltına alınan futbolcu İbrahim Akın ve İskender Alın da tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncular İbrahim Akın ve İskender Alın, savcılık sorgusunda iddiaları kabul etti.

Denizer ile Çuvalcıoğlu serbest bırakıldı

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Trabzonspor Kulübü yöneticisi Recep Denizer ile idari menajer Caner Çuvalcıoğlu serbest bırakıldı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Trabzonspor Kulübü yöneticisi Recep Denizer, kulübün idari menajeri Caner Çuvalcıoğlu, eski Türkiye Futbol Federasyonu yöneticisi Levent Kızıl, teknik direktör Yılmaz Vural, kaleci Serdar Kulbilge ve eski Ankaragücü yöneticisi Mümtaz Karakaya'nın da aralarında bulunduğu 9 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

Bu sırada basın mensuplarını soruları üzerine Denizer, ''Bir sorun yok. Trabzonsporla ilgili bir sorun yok. Alnımızın akıyla çıkacağız'' dedi. Hastanede işlemleri tamamlanan 9 kişi, daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geri götürüldü. Bu kişilerden Denizer ile Çuvalcıoğlu, savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

 

Ufuk Özerten serbest bırakıldı

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticisi Ufuk Özerten savcılıkça serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten özel yetkili cumhuriyet savcısı Mehmet Berk tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan Özerten, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı.

Özerten, adliyeden ayrılırken basın mensuplarının soruları üzerine, ''Söylenecek bir şey yok. İnşallah kısa süre sonra görüşürüz arkadaşlar. En azından kirlendiği söylenen futbol ortamında temiz kaldığım, mahkemeye sevk edilmeden savcılıkça serbest bırakılmamdan anlaşılmıştır. Hayatımın hiçbir döneminde kirli bir noktam olmadı. Herhalde ifadem alınmak için buraya çağrıldım. İfademi aldılar, serbest bırakıldım. Adalete ve 2 gün bizi misafir eden Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teşekkür ederim. Her şey nezaket içinde yapıldı'' dedi.

 

5 kişinin avukatları, müvekkillerinin tutuklanmasına itiraz etti

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan 5 kişinin avukatları, tutuklama kararına itirazda bulundu. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen Fenerbahçe Spor Kulübü Altyapı Koordinatörü Cemil Turan, Eskişehirspor Kulübü sportif direktörüyken sözleşmesi feshedilen eski futbolcu Ümit Karan, eski Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Yakut, Sivasspor eski yöneticisi Ahmet Çelebi ile Coşkun Çalık'ın avukatları, müvekkillerinin soruşturma kapsamında tutuklanmasına ilişkin itirazlarını içeren dilekçeyi İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler