"Bu manzara AKP iktidarına yakışır"

Seçmenler, seçmen listelerinin askıda kalacağı son günde listelerdeki hatalar için nüfus müdürlüklerine başvuruda bulundu. Çankaya Nüfus Müdürlüğü'nde seçmenlerin şikayetlerini dinleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, yaşanan yoğunluğa tepki gösterdi. Ateş, ''Bu manzara, yaptıklarını eline yüzüne bulaştıran AKP iktidarına yakışır'' dedi.

Yayınlanma: 05.12.2008 - 15:24
Abone Ol google-news

Ankara'da, adrese dayalı nüfus sistemine göre 26 Kasım'da muhtarlıklarda askıya çıkarılan listelerde yer almayan ya da bilgilerinde eksiklik olanlar, Çankaya Nüfus Müdürlüğü'ne itiraz için başvurdu. Nüfus Müdürlüğü koridorlarındaki kalabalık nedeniyle seçmenlerle görevliler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

İşlemlerin yoğunluğu nedeniyle bilgisayar sisteminin kilitlendiğinin duyurulması tepkilere yol açtı. İtiraz için gelen seçmenler, saatlerdir sıra beklemelerine rağmen işlemlerinin yapılmadığını ve yetkililerce kendilerine gerçeğe aykırı bilgi verildiğini ifade etti.

Yurttaşlar, en yaygın sorun olarak, seçmen listelerinde kayıtlarının olmamasını gösterirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş de durumu incelemek üzere müdürlüğe geldi.

Seçmenlerin şikayetlerini dinleyen Ateş, durumu ''Bu manzara, yaptıklarını eline yüzüne bulaştıran AKP iktidarına yakışır'' diye değerlendirdi.

Ateş, nüfus müdürlüğü önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim süreciyle ilgili işlerin nasıl yürüdüğünü yerinde gördüğünü belirterek, ''Bu manzara 2008 Türkiye'sine yakışmıyor. Yakışsa yakışsa yaptıklarını eline yüzüne bulaştıran AKP iktidarına yakışıyor'' dedi.

Geçen yıl yapılan yasa değişikliğiyle seçim işlemlerinin yargı gözetim ve denetiminden alınarak, İçişleri Bakanlığı'na ve kendi bürokratlarına verildiğini anlatan Ateş, durumun düzelmesi için yapılacak tek şeyin seçim iş ve işlemlerinin tekrar yargı denetiminde yürütülmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Çankaya Nüfus Müdürlüğü'ne gelenlerin yüzde 70'inin işlemlerini yaptıramadan ayrıldığını belirten  Ateş, 10 günlük askı süresinin şimdiye kadar uygulanan en kısa süre olduğunu ifade etti.

Ankara'da 2002 ile 2007 yılları arasında seçmen sayısında 222 bin artış yaşanırken, son açıklanan rakamlara göre 2007 genel seçiminden bu yana 88 bin 622 artış görüldüğünü dile getiren Ateş, iktidarın bilgisayar oyununa başvurduğunu söyledi.Ateş, ''AKP'nin Ankara ve Çankaya'ya tuzak kurduğu görülüyor'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler