Muhalefetten "askerleri çekelim" önerisi

Fransa'da muhalefetteki Sosyalist Parti yöneticileri, Afganistan'ın Kapisa vilayetinde düzenlenen intihar saldırısında 5 Fransız askerinin hayatını kaybetmesinin ardından yaptıkları açıklamalarda, iktidara geldiklerinde Fransız askeri birliklerini bu ülkeden geri çekecekleri taahhüdünde bulundular.

Yayınlanma: 13.07.2011 - 16:33
Abone Ol google-news

Sosyalist Parti'nin cumhurbaşkanı aday adayı olan Francois Hollande, yaptığı açıklamada, ''seçimi kazanması halinde hemen Fransız birliklerini Afganistan'dan geri çekeceğini'' belirterek, ''Eğer seçimi kazanırsam, Afganistan'da tek bir Fransız askeri kalmayacak'' dedi.

Sosyalist Parti'nin cumhurbaşkanı aday adayı Martine Aubry, Fransız askerlerinin öldürülmesini ''büyük bir dram'' olarak niteledi ve ''artık bu çıkmaza bir son vermek gerekir'' ifadesini kullandı.

Sosyalist Parti'nin geçici genel sekreteri Harlem Desir, Afganistan'daki güvenlik sorununun giderek kötüleştiğini belirterek, 2014 yılını beklemeden bütün Fransız askerlerinin bu ülkeden geri çekilmesini istedi.

Siyasi gözlemciler, ''Afganistan'daki birliklerin durumunun, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yürütülecek kampanyada önemli yer alacağı'' görüşünde.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, daha önce yaptığı açıklamada, Fransız askeri birliklerinin kademeli olarak 2012 yılına kadar dörtten birinin geri çekileceğini söylemişti.

Fransa'nın, Afganistan'da 4 bin askeri bulunuyor. Şu ana kadar hayatını kaybeden Fransızların sayısı, bugünkü saldırıyla birlikte 69 ulaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon