Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, CHP'nin özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin ve savcılıklarının görev ve yetkilerinin sona erdirilmesi için yasa teklifi vermesini manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 14.07.2011 - 06:30
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

‘Yargı birliğine aykırı’

CHP, özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin ve savcılıklarının görev ve yetkilerinin sona erdirilmesi için yasa teklifi verdi. Teklifte, “farklı yetkilere sahip mahkemelerin yargı birliğini zedelediği” belirtildi. Yasa teklifinin gerekçesinde “Demokrasilerde mahkemelerin devleti korumak gibi bir görevleri yoktur” denildi.


HÜRRİYET

Şikede yeni şok 5 tutuklama


Futbolda şike soruşturmasının ikinci dalgasında, Türkiye Kupası Finali'yle ilgili olarak Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu, İBB'li futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın tutuklandı.


MİLLİYET

Katil benim


TBMM lojmanlarından bir milletvekilinin oğlunun öldürüldüğü olayda zamanaşımı dolmak üzereyken ortaya çıkan Abdullah Gökalp "Cinayeti ben işledim" dedi.


VATAN

Yeni kriz korkusu


Yunanistan'dan sonra İtalya'da alarm zilleri çalıyor. Ekonominin patronu Ali Babacan 'Risk göstergeleri rekor seviyeye yükseldi. Avrupa sallanırsa biz de hissederiz, önemli olan yıkılmamak ayakta durabilmek' dedi.


RADİKAL

Maçı sattı atı aldı


İstanbul BB'li İbrahim Akın ile İskender Alın'ın savcılıkta haklarındaki suçlamaları kabul ettiği kaydedildi. Akın'ın Kanarya'dan para, Beşiktaş'tan transfer sözü aldığı öne sürülüyor.


AKŞAM

İşte boykotu kıran gerçek


CHP, yemin etmeme konusunda tabanını ikna edemedi. CHP'li seçmenin yüzde 34'ü 'olmaz' dedi. İKSara'nın 5-12 Temmuz tarihleri arasında 24 il, 173 ilçede 2 bin 58 kişiyle yaptığı araştırma, CHP'yi yemin etmeye götüren arka planı aydınlattı.


SÖZCÜ

Deniz Feneri'yle gelen müthiş servet


Tutuklu Zahid Akman ve Zekeriya Karaman'ın, ünlü alışveriş merkezi Armada'ya ortaklıkları araştırılıyor.


HABERTÜRK

100 bin $ aldım


İstanbul BŞB'li futbolcu İbrahim Akın, Fenerbahçe'den para, Beşiktaş'tan da şike karşılığı transfer teklifi aldığını itiraf etti. İddia: Beşiktaş yarış atı da hediye etmiş.


SABAH

Babanın en zor kararı


İki çocuğu da nakil bekleyen baba Aydoğan, iki böbreğini de vermeye hazır. Doktorlar, "Birini verebilirsin" diyor. Çaresiz kalan baba, "Hangisini seçeyim, ikisi de canım" diye feryat ediyor...


POSTA

Önce çocuklar


Süper Loto'dan 11.3 milyon lira kazanan Antalyalı emekli işçi Hasan Yörük parasını çocukları için harcamaya başladı. Asgari ücretle çalıştığı işten birkaç hafta önce atılan küçük oğluna 178 bin TL'ye son model Mercedes, kızına 135 bin TL'ye ev aldı. Hapisteki oğlunun borcunu ödedi, damadına da berber dükkanı açacak. Kendisine ise sadece 92 bin TL'ye bir yayla evi aldı.


BİRGÜN

Sömürüde 'kıdem'liler


Hükümet, kıdem tazminatını kaldırmaya hazırlanıyor. Ancak, 78 fabrikada yapılan araştırmaya göre işçilerin yüzde 83'ü kıdem tazminatlarının kaldırılması durumunda greve çıkacak.


YENİ ŞAFAK

Tatilden önce son çıkış


Meclis tatile girmeden bir gün önce AK Parti ile 'boykotçu' BDP arasında ilk temas sağlandı. BDP, TMK'da değişiklik yapılması ve Diyarbakır'da seçimlerin yenilenmesini istedi. AK Parti heyeti ise, "Meclis'e gelin mücadelenizi verin" tavsiyesinde bulundu. İlk görüşme 'olumlu' olarak değerlendirilirken ikinci randevu için sözleşildi.


ZAMAN

Avrupa krizinde çözüm umudu


Yunanistan, İrlanda ve Portekiz'in ardından krizn İtalya'ya sıçramasına yönelik kaygılar dün iktidar ve muhalefetin 40 milyar Euro'luk tasarruf paketi üzerinde uzlaşmasıyla yerini umuda bıraktı. Avrupa borsaları gelişmeler üzerine toparlanmaya başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler