İstanbul Başkonsolosloğu Schengen vizesi verecek

İsviçre'nin Schengen alanına katılımının ardından vize vermeye yetkili diğer makamlar gibi Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul Başkonsolosluğu'nun da "Schengen vizesi" vermeye başlayacakları bildirildi.

Yayınlanma: 05.12.2008 - 16:04
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı'nın web sitesinde yer alan duyuruda, İsviçre'nin Avrupa Birliği ile vardığı mutabakat çerçevesinde, 12 Aralık 2008 tarihinden itibaren Schengen düzenlemelerine taraf olacağı hatırlatıldı.

Buna göre İsviçre, kara hudutlarındaki kontrolleri 12 Aralık 2008 tarihinden itibaren, havalimanlarındaki (Schengen alanı iç hatlarına yönelik) kontrolleri ise 29 Mart 2009 tarihinden itibaren kaldıracak.

Duyuruda, İsviçre'nin vize vermeye yetkili diğer makamları gibi Ankara Büyükelçiliği ile İstanbul Başkonsolosluğu'nun da tüm Schengen alanında seyahate izin veren "Schengen vizesi" vermeye başlayacakları kaydedildi.

Öte yandan, İsviçre'nin AB Gümrük Birliği alanına dahil olmaması nedeniyle, söz konusu uygulamaların kara ve hava hudutlarında mal ile gümrük kontrollerini kapsamadığına dikkat çekilerek, İsviçre Federal Gümrükler İdaresinin yaptığı açıklamayla "İsviçre'nin Schengen alanına dahil olmasının, İsviçre sınırlarındaki gümrüklerin kaldırılacağı anlamını taşımadığı, İsviçre'ye giren mallar üzerindeki gümrük kontrollerinin yeni dönemde de devam edeceği ve sınırda şüpheli mal taşınması halinde, ilgili şahısların kimlik kontrollerinin yapılabileceğini" belirttiği bildirildi.

AB üyesi olmayan İsviçre, 2005 yılında yapılan referandumla Schengen serbest dolaşım alanına katılma kararı almıştı. Schengen alanına dahil olan ülkeler arasında Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, İsveç, İzlanda, Lüksemburg, Norveç, Portekiz, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Slovakya ve Slovenya bulunuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler