BJK kupayı iade ediyor

Beşiktaş Kulübü, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmada asbaşkan Serdal Adalı, futbol takımı teknik direktörü Tayfur Havutçu ve protokol müdürü Ahmet Ateş'in tutuklanmasının ardından, geçen sezon kazandıkları Ziraat Türkiye Kupası'nı Futbol Federasyonu'na iade etme kararı alırken, federasyonun siyah-beyazlıların bu teklifine olumlu yanıt verdiği bildirildi.

Yayınlanma: 14.07.2011 - 12:59
Abone Ol google-news

Şike soruşturmasında Beşiktaş'ın Asbaşkanı Serdal Adalı ve Teknik Direktör Tayfur Havutçu'nun tutuklanması yönetimi harekete geçirdi.  Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Adalı ve Havutçu aklanana kadar kupayı Futbol Federasyonu'na iade etme kararı aldı.

Kulüp ikinci başkanı Metin Keçeli ve genel sekreter Fahrettin Curoğlu ile birlikte Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ı İstinye'deki federasyon binasında ziyaret eden Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, çıkışta yaptığı açıklamada, bu taleplerine olumlu yanıt aldıklarını söyledi.

Demirören'in açıklaması şöyle:

''Sayın Aydınlar ile arkadaşlarımızın durumunu değerlendirdik. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, Beşiktaş camiası, Beşiktaş Kulübü olarak Türk adaletine ve hukukuna olan inancımız sonsuzdur. Beşiktaş Yönetim Kurulu olarak bütün arkadaşlarımızın suçsuz olduğuna inancımız sonsuzdur. Ancak bir hataları varsa zaman içinde ispat edilecektir, Beşiktaş da gerekli işlemleri yapacaktır. Biz bugün Sayın Mehmet Ali Aydınlar'a Beşiktaş Kulübü'nün kupasını iade etmek istediğimizi söyledik. Çünkü arkadaşlarımıza güvenim sonsuz. Bu süreç tamamlandığında, arkadaşlarımız aklandığında kupamızı geri alırız. Daha detaylı açıklamayı sonra yapacağız. Federasyon olumlu yanıt verdi.''

Demirören, ''Tayfur Havutçu'nun sözleşmesi iptal edilecek mi'' sorusuna, ''Kendisinin müracaatı olması lazım, hukuki süreçte. Bir haftalık sürede onu değerlendirip, o süreçten sonra karar vereceğiz'' yanıtını verdi.

"Yönetim Kurulumuzun arkadaşlarımızın aklanacaklarına güveni tam"

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan asbaşkan Serdal Adalı, teknik direktör Tayfur Havutçu ve protokol müdürü Ahmet Ateş'in yargılama sonunda aklanacaklarına olan güveninin tam olduğunu açıkladı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, yönetim kurulunun, Beşiktaş camiasını son derece üzen gelişmeler üzerine Ümraniye BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde olağanüstü toplandığı bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi:
''Yönetim kurulumuzun, masumiyetlerine kalben inandığı arkadaşlarımızın gerçekleşecek yargılama sonunda aklanacaklarına güveni tamdır. Bu sürecin sonuna kadar 2010-2011 sezonu Ziraat Türkiye Kupası'nı camiamızın da duygu ve düşüncelerine tercüman olduğumuza inanarak, Türkiye Futbol Federasyonu'na iade edilmesine karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.''

TFF Başkanı, UEFA ile görüşecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili olarak 18 Temmuz Pazartesi günü UEFA ile Cenevre'de bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını belirterek, ''O toplantının sonucuna göre bir değerlendirme yapacağız'' dedi.

Aydınlar, federasyonun İstinye'deki binasından ayrılırken sorular üzerine basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Beşiktaş Kulübünün Ziraat Türkiye Kupası'nı iade etme isteğiyle ilgili ''Beşiktaş Kulübünün kendi kararıdır. Biz bu kararı saygıyla karşılıyoruz. Bir yorum yapmamız söz konusu değil'' ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı kulübün aldığı bu karara şaşırıp şaşırmadıkları sorusuna ise Aydınlar, ''Süreç sürekli çok hızlı işliyor, her an değişik bir karar çıkabiliyor. Dolayısıyla artık şaşırmıyoruz, alıştık'' yanıtını verdi.

Aydınlar, 18 Temmuz Pazartesi günü İsviçre'ye giderek Cenevre'de UEFA ile bir toplantı yapacaklarını bildirerek, ''Pazartesi günü UEFA ile bir toplantı yapacağız, Cenevre'de. O toplantının sonucuna göre bir değerlendirme yaparız'' dedi.

UEFA'nın süreci nasıl değerlendirdiği sorusuna ise Aydınlar, ''UEFA, Türkiye Futbol Federasyonu'na güvendiğini ve alacağı kararları kabul edeceğini açıkladı. Biz de onlarla temas halindeyiz. Şu anda söyleyebileceğimiz fazla bir şey yok'' diye yanıt verdi.

Beşiktaş Kulübünün kupayı geri vermesi halinde alıp almayacakları sorusuna, ''Değerlendireceğiz. Sadece bugün bu dileklerini bize ilettiler. Biz de bunu değerlendireceğiz'' cevabını veren Aydınlar, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanması planlanan TFF Süper Kupa maçının durumuyla ilgili de, ''Onların hepsini değerlendireceğiz. Beşiktaş kupayı iade edince nasıl davranmamız gerektiği konusunu, salı günü (19 Temmuz) yönetim kurulu toplantımızda değerlendireceğiz'' ifadesini kullandı.
 

İLGİLİ HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler