Kesinleşen listeler 25-26 Aralık'ta askıda

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, kesinleşen seçmen listelerinin 25-26 Aralık tarihlerinde askıya çıkarılacağını ve 20 gün süreyle askıda kalacağını bildirdi.

Yayınlanma: 05.12.2008 - 18:39
Abone Ol google-news

YSK'dan ayrılırken habercilerin sorularını yanıtlayan YSK Başkanı Muammer Aydın, askıdaki seçmen kütüklerinin saat 17.00 itibariyle indirildiğini ve itiraz süresinin sona erdiğini söyledi.
İtiraz süresini kaçıran vatandaşların, nüfus müdürlüklerine giderek adres kayıt sistemine adreslerini bildirmeleri halinde seçmen kütüklerine kayıtlarının yapılacağını ifade eden Aydın, bugün indirilen listelere itirazların, ilçe seçim kurullarınca değerlendirilerek karar verileceğini kaydetti.

Aydın, itirazlar neticesinde yenilenen kütüklerin 17-18 Aralık günlerinde 2 gün süreyle askıya çıkarılacağını ve ilk kütüklere itiraz eden vatandaşların değişikliklerin yapılıp yapılmadığını bu 2 günlük sürede kontrol edebileceklerini anlatarak, kesinleşen listelerin ise 25-26 Aralık tarihlerinde tekrar askıya çıkarılacağını ve yaklaşık 20 gün askıda kalacağını söyledi.
Aydın, verdiği tarihlerin kesin tarihler olmadığını, YSK'da yapılacak toplantıların ardından seçim takvimi belirlendiğinde bu tarihlerin de kesinlik kazanacağını ifade etti.

Aydın, ''geçmiş seçmen kütükleri ile askıdan bugün indirilen seçmen kütükleri arasındaki 6 milyon seçmen farkının'' sorulması üzerine de bu konuyu daha önce birkaç kez izah ettiğini, aradaki farkın kütüklerin adres kayıt sistemine göre düzenlenmesinden kaynaklandığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler