Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi 'AKP ümük sıkacak' başlığını kullandı ve hükümetin krizin faturasını halkın sırtına yükleyecek bir programı imzalamaya hazırlandığını manşetinden okuyucularına duyurdu. Hürriyet Gazetesi 'İmha talimatı kafa karıştırdı' yazdı ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayınladığı genelgeyi manşetinde gördü. Milliyet Gazetesi ise 'Sandıktaki soru işaretleri' başlığıyla Baykal'ın konuşmalarını ilk sayfasından duyurdu.

Yayınlanma: 06.12.2008 - 07:37
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

AKP ümük sıkacak


IMF ile hangi maddelerde uzlaşıldığı belli oldu. “IMF’ye ümüğümüzü sıktırmayacağız” diyen hükümet, krizin faturasını halkın sırtına yükleyecek bir programı imzalamaya hazırlanıyor. Şimdiye kadar önlem diye ileri sürülen ne varsa tam tersi gerçekleşecek; personel reformu rafa kaldırılacak, sağlık dahil halka yönelik harcamalar kısılacak.
 

 

HÜRRİYET

İmha talimatı kafa karıştırdı


Türkiye İstatistik Kurumu 20 Kasım günü bir genelge yayınlayarak yasa gereği 60 günlük süre doldu diye,seçmen kütüklerinin dayanağı olan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi belgelerinin imha edilmesini istedi.
 

 

MİLLİYET

Sandıktaki soru işaretleri


Seçmen sayısının 6 milyon artış göstermesiyle başlayan tartışma büyüyor. CHP lideri Deniz Baykal, "Seçmen kütükleri yargının denetimi dışına çıktı. Bu seçim çok tartışmalı olacak" dedi.

 

RADİKAL

Hani ümüğümüzü sıktırmayacaktınız?


IMF'yle 18 ay vadeli 25 milyar dolarlık anlaşma üzerinde çalışılıyor. Talepler şöyle: Yüzde 8'lik KDV'ler yüzde 18 olsun. Enflasyon tahmini yüzde 14-15...
 

 

AKŞAM

AK piyango

Seçim öncesinde yoksula 260 milyon YTL dağıtılacak.Hükümet kesenin ağzını açtı. Yılda iki kez sadece dini bayramlarda yapılan 'aile yardımı' dörde, bir kez yapılan 'eğitim yardımı' ise ikiye çıkarıldı.
 

 

POSTA

Tokat gibi cevap


DTP'nin Bitlis Mutki'de düzenlediği mitingde Türk bayrağı açınca linç edilmek istenen Ersin Ağar için partinin Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna " Akli dengesi bozuk" demişti. Ersin Ağar, Emine Ayna'ya "Ben deli değilim. Ailesinde 5 şehit olan bir Kürt'üm. Kürt olduğum için de bugüne kadar en küçük bir ayrımcılığa uğramadım" diye cevap verdi.
 

 

VATAN

25 milyar dolar için 5 şart


Türkiye ile IMF arasındaki görüşmelerde sona gelindi. Reuters, IMF'nin 25 milyar dolarlık kredi için Ankara'nın önüne 5 maddelik bir 'acı reçete' koyduğunu öne sürdü.
 

 

BİRGÜN

Parayı veren ümüğü sıkar


Türkiye-IMF anlaşmasının ayrıntılarına göre, IMF Türkiye'ye "parayı veririz, ümüğünüzü de sıkarız" diyor.

 

SABAH

Mesut'un öyküsü


Nisan ayında PKK mayınıyla şehit düşen komando er Mesut Sanir'in Öcalan için yürüyüşe katılıp slogan atmaktan yargılandığı ortaya çıktı.
 

 

TERCÜMAN

Helal olsun bu kürt gencine

DTP'nin mitinginde Türk Bayrağı açıp PKK'yı protesto eden Ersin Ağar, "Aileden 5 kişiyi şehit verdik. Türk bayrağı için ölürüm" dedi.
 

 

YENİ ŞAFAK

Faiz liginin şampiyonu Türkiye


Batı'da faizlerin yüzde 1'lerin altına indirilmesine karşılık Türkiye'deki yüzde 16,25'lik faiz tepkiyle karşılanıyor. Faiz liginde Türkiye'nin ilk sıralarda olması, "Biz herkesten daha mı zenginiz" sorusuna yolaçıyor.
 

 

ZAMAN

Kimlik göstermeyen polise disiplin cezası verilecek


İstanbul'da sahte polislerin gerçekleştirdiği zorbalık Emniyet'i harekete geçirdi. Emniyet Genel Müdürü Köksal'ın verdiği bilgiye göre polis kıyafeti satılan yerler kısıtlanacak. Sahteciliğe karşı kokartlar Darphane'de basılacak. Kimlik göstermeyen polise ceza verilecek. Köksal, "Polisten ters bir davranış gören, 155'i arasın." dedi.









 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler