"AK Parti değil Ye parti"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk yapıldığında yapanlardan hesap sorulursa, o ülkede kimsenin kolay kolay yolsuzluğa cesaret edemeyeceğini söyledi. AKP'nin kendisinde olmayan bir şeyi, kendisine yakıştırdığını anlatan Kılıçdaroğlu, "AK Parti'nin ak sözcüğüyle uzaktan yakından ilgisi yok. AK Parti yerine 'Ye parti' dememiz lazım" dedi.

Yayınlanma: 06.12.2008 - 08:37
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu; CHP Avcılar İlçe Başkanlığı'nca, Avcılar'da düzenlenen ''Yolsuzluk ve Yoksulluk'' panelinde yaptığı konuşmada, ''Demokrasi sizin ödediğiniz vergilerin, sizler tarafından hesabının sorulmasıdır. Birilerinin cebine bu paralar nasıl giriyor, bunun hesabını soracağız'' dedi.

Yolsuzluğun her iktidar döneminde, her ülkede olabileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: ''Ölçü nedir biliyor musunuz? Yolsuzluk yapıldığında yolsuzluk yapanlardan hesap sorulmalı. Hesap sorduğunuz zaman, o ülkede kimse kolay kolay yolsuzluğa cesaret edemez. Git hırsızlık ve yolsuzluk yap, ondan sonra deki 'benim dokunulmazlığım var, kimse bana dokunmasın.' Buna izin vermeyeceğiz.''

Anayasa'da dokunulmazlık dışında bakanların yargılanmasıyla ilgili 100. maddenin değişmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bakanların da Yüce Divan'a gidebilmesi gerektiğini ifade etti.

''Cumhuriyet tarihinin en büyük vurgunu ve yolsuzluklarının AKP Hükümeti döneminde yapıldığını'' söyleyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yoksulluğun bulunduğunu, ancak yoksulluğun siyaseten sömürülmesi gereken bir alan olmadığını kaydetti.

Yoksul insanları korumanın, onlara düzenli gelir sağlamanın, sosyal devletin görevi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bunlar ne yapıyorlar? Makarna, ekmek, 100 YTL, kömür dağıt. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir tablo var. Bunu önlemenin yolu aile sigortasıdır'' dedi.

Başbakanın ''Ben milletime fatura ödetmem'' dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ''Önce kulaklarıma inanamadım. Ben öyle anladım ki bizim başbakanın millet kavramı da değişmiş. Ben milleti hepimiz sanıyordum. 'Fatura ödetmem' ve 'kriz teğet geçti'yi yan yana oturtunca olay biraz daha net anlaşılıyor. Çünkü onların yandaşlarının krizden etkilenme şansı yok. Onlar Tayyip Erdoğan'ın milleti. Bizler o kavramın dışındayız. AK Parti, 'ne götürürsem kardır' sürecine girmiştir. AK Parti, bizim milletin sırtında Kırım Kongo kenesi gibidir. Daha dün açlıktan nefesi kokanlar, bugün lüks arabalara biniyor. Öte yandan 100 YTL para alacağım diye kilometrelerce kuyruk oluşuyor. Bunun adı ne? Adalet ve Kalkınma Partisinin adaleti.''

Kılıçdaroğlu, hak ve adaleti Hazreti Ömer'in hak ve adaletiyle özdeşleştirdiklerini ifade ederek, ''Kendi işini yaptığı zaman kendi mumunu, devletin işini yaptığı zaman devletin mumunu yakan bir adalet istiyoruz. Onun için CHP'nin halkın partisi olduğunu söylüyoruz'' dedi.

AKP'nin ''kendisinde olmayan bir şeyi, kendisine yakıştırdığını'' ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ''Sevsinler seni, hangi AK Parti? Bunların AK Parti ile, ak sözcüğüyle uzaktan yakından ilgisi yok. Bir tanım yapmak gerekiyorsa, AK Parti yerine 'Ye parti' dememiz lazım. Bunlar, yolsuzlukta o kadar ileriye gittiler ki bir genel başkan yardımcısı 1 milyon dolarlık rüşvet belgesine imza atmaktan korkmuyor. Hangi bakan bunların içinde eli yüzü düzgün hizmet veriyor. İki yüzlü politikayla karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları iki yüzlü bir politikaya bir anlamda teslim oldu.''

 

"En büyük vurgun yerlerinden biri Silivri"

Kılıçdaroğlu, en büyük vurgunun yaşandığı yerlerden birinin Silivri olduğunu belirtti.
Silivri'de bir iş adamına 48 saat içinde 11 trilyon lira rant sağlandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş diyor ki 'efendim, bizim yaptığımız her şey usulüne uygun'. Kardeşim, milletin vicdanına uygun mu, sen önce ona bak. Millet, 48 saat içinde gözü doymamış bir grup iş adamına 11 trilyon rant sağlayan bir büyükşehir belediye başkanını orada tutar mı?'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Hindistan'da bir terör olayı yaşandığını, bu olayın ardından ülkenin içişleri bakanının istifa ettiğini belirterek, ''İşte siyasi ahlak budur. Bizimki koltuğuna oturmuş, 11 trilyon lira rant sağlamış, bir de diyor ki 'biz her şeyi usulüne göre yaptık'. Zaten yolsuzluk usulüne göre yapılır. Usulsüz yolsuzluk yapılmaz'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler