Bayramda meyve ve sebze ucuz

Yaşanan ürün bolluğu sebebiyle narenciye ve salata yapımanda kullanılan sebzelerde Kurban Bayramı öncesi ucuzluk yaşanıyor. Domates ve liman fiyatları geçen yıla göre yarı yarıya ucuzlarken; marul, turp, soğan ve salatalık ise kilogramı 25-75 YKr arasında satılıyor.

Yayınlanma: 06.12.2008 - 08:41
Abone Ol google-news

Kurban Bayramı nedeniyle meyve ve sebzeye talebin artmasına rağmen, yaşanan ürün bolluğu nedeniyle düşük fiyatlar tüketiciyi sevindiriyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürü Mustafa Berktaş, her yıl Kurban Bayramı öncesinde iç piyasada yaşanan talep artışının ürünlere zam olarak yansıdığını, ancak bu bayram öncesi fiyatlarda zam yerine düşüşler olduğunu söyledi.

Halde genellikle sera ürünlerinin satıldığını belirten Berktaş, Kurban Bayramı nedeniyle de özellikle salata yapımında kullanılan sebzelere talebin fazla olduğunu kaydetti.

Geçen yıla göre özellikle domates ve limon fiyatlarında önemli oranda düşüş olduğunu ifade eden Berktaş, ''Bu yıl tüm meyve ve sebzelerde ürün bolluğu yaşanıyor. Bu da, bazı ürünlerde fiyatları düşürürken, bayram öncesi zamları da önlüyor. Kurban Bayramı'nda çokça tüketilen domates geçen yıl 1 YTL'den satılırken, bu yıl 30-40 YKr'ye kadar düştü. Yine geçen yıl 75 YKr ile 1 YTL'ye kadar çıkan limon, bu yıl 25-30 YKr'den satılıyor'' şeklinde konuştu.

Berktaş, narenciye ürünlerinin genel olarak 25-30 YKr'den alıcı bulduğu halde, marulun 40, salatalığın 70-75, soğanın 25-30, turpun ise 15-20 YKr arasında satıldığını bildirdi.

Berktaş, bayram nedeniyle araç trafiğinin arttığı halden, genellikle Güney ve Güney Doğu illerine sevkıyatın yapıldığını da belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler