Tuncay Güney MİT'ten sorulacak

Ergenekon davasına bakan Mahkeme Heyeti, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığına yazı yazılarak, Tuncay Güney'in hangi konumda ve zaman diliminde bu kurumda çalıştığının sorulmasına karar verdi.

Yayınlanma: 06.12.2008 - 09:20
Abone Ol google-news

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda 25'incisi yapılan duruşmanın ardından, mahkemece alınan ara kararları açıkladı.

Heyet, ara kararında, MİT Müsteşarlığı'na, ilgili evrak ve eki belgelerinin de gönderilerek, bu belgeye dayanak yapılan bilgi ve dokümanların ne şekilde bir değerlendirmeye alındığının, bunların üzerinde nasıl bir çalışma yapılarak bahse konu yazı ve şemaların düzenlendiğinin bu kurumdan sorulmasına karar verdi.

Devlet sırrı niteliğinde olmadığı açık olan bu belgenin her ne kadar düzenlendiği tarihte, üzerine "çok gizli" kaşesi vurulmuş ise de halen gönderildiği makamlar ve aradan geçen süre dikkate alındığında gizlilik niteliği taşıyıp taşımadığının en kısa sürede mahkemeye bildirilmesi için MİT'e yazı yazılmasını hükme bağlayan Heyet, yazı cevabı geldikten sonra bazı sanık ve avukatlarının bu belgelerin açıklanması konusundaki taleplerinin karara bağlanmasına hükmetti.

Mahkeme Heyeti, yine MİT Müsteşarlığı'na yazı yazılarak, Tuncay Güney'in MİT Müsteşarlığı'nda hangi konumda, hangi zaman dilimlerinde çalıştığının sorulmasını kararlaştırdı.

Sanıklardan Vedat Yenerer'in avukatı Vural Ergül'ün, savcı Zekeriya Öz ile Mehmet Eymür arasında gerçekleştiğini iddia ettiği telefon görüşmelerinin kayıtlarının istenmesi yönündeki talebin dosyayla ilgisi olmadığını belirten Heyet, bu aşamada davaya olumlu ya da olumsuz bir katkı sağlamayacağı dikkate alınarak, bu konudaki talebin reddini kararlaştırdı.


Sanıklara bilgisayar verilecek

Mahkeme Heyeti, sanıkların 2455 sayfalık iddianame ve yaklaşık 450 klasör tutan delillere göre yargılandığını belirterek, savunma hakkının kutsal olduğunu vurguladı.

Bu durum dikkate alındığında, sanıklarca cezaevi idaresine teslim edilecek bilgisayarların, gerekli güvenlik incelemeleri yapıldıktan ve cezaevi şartlarına uygunluğu sağlandıktan sonra sanıkların kullanımına tahsis edilmesine hükmeden Heyet, bu konuda yer ve saat yönünden gerekli ortamın sağlanması için Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne, Bakırköy Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanlığı'na ve Silivri 4 ve 5 No'lu Cezaevleri ile Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi müdürlüklerine yazı gönderilmesine karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler