Akaydın'a büyük destek

CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Akaydın, rektörlük atamaları sırasında üniversitelere siyaset sokulduğunu, kendisinin de siyasete üniversiteyi, akademiyi ve akademisyenleri sokacağını söyledi.

Yayınlanma: 06.12.2008 - 10:21
Abone Ol google-news

Antalya’da CHP’den aday adayı olan eski rektör Prof. Mustafa Akaydın siyasete üniversiteyi ve akademisyenleri sokacağını söyledi.

CHP İl Örgütü’nde partililerle bir araya gelen ve aday adaylığını resmi olarak duyuran Prof. Akaydın’a çok sayıda öğretim üyesi de destek verdi. Akaydın, 5 Ağustos’tan itibaren üniversitelere siyaset bulaştığını vurgulayarak, “Bunların kim olduğunu biliyorsunuz. Ama İslamiyette kul hakkı önemlidir. Tanrı katında bunun hesabını veremezsiniz. Affetmez. Üniversitelere siyaset sokuldu. Ben de siyasete, üniversiteyi, akademiyi, akademisyenleri sokacağım” dedi. Toplantıya eşiyle birlikte katılan Akaydın, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

‘Baş örtülülerden oy alırım’

Bir gazetecinin,CHPnin türban açılımınına karşılık, siz Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı yaptığınız dönemde, türbana karşı durdunuz. Bu ikisi çelişmiyor musorusu üzerine Akaydın, şunları söyledi:

Üniversitelerarası Kurul Başkanı olarak ilkeli bir mücadele yaptım. Mücadelemin haklılığı, Anayasa Mahkemesi tarafından tescil edildi. Laikliğe karşı uygulamaların odağı olan parti, hüküm giydi. Mahcubiyet duyması gerekirken, mahcup olmadı. Tıpkı, dinin siyasete alet edilmesini doğru bulmadığım gibi, kadının örtüsü, etek boyu üzerinden siyaset yapılmasına da karşıyım. Hastalarımın pek çoğunun başı örtülü ancak en büyük kucaklaşmayı da onlarla yapıyorum. Başı örtülülerden de oy alacağıma inanıyorum. Kadınlar, başının kılını kullanan siyasetçilere öfke duyuyor. Siz yüreğinizi ortaya koyduğunuzda da destekliyor.

Akaydın, adaylığının kesinleşmesi durumunda, sivil toplum örgütleriyle, akademisyenlerle çözüm üretimine gideceğini de söyledi. Akaydın, Kişisel sürtüşmelerden uzak, proje insanı olacağımdiye konuştu. CHP İl Başkanı Ömer Mellinin de 24 Temmuz Lozan kutlamaları sırasında, kendisine siyasete atılma konusunda öneri getirdiğini anlatan Prof. Akaydın, ancak o günkü koşullar çerçevesindeki hedefinin, Cumhurbaşkanlığı tarafından rektör olarak atanmak olduğunu da vurguladı. Akaydının ardından CHPden Antalya Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevinden istifa eden Mehmet Yılmaz da partililerle bir araya geldi. AKPli Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türeli eleştiren Yılmaz, Antkart uygulamasına da sert tepki gösterdi. Yılmaz, Antkartta bir soygun düzeni kuruldu. Umarım 30 Mart sabahı Antkartı belediye başkanının eline verip gönderirim dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler