Almanya'da "Bir" resim sergisi

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Türk Evi'nde farklı ülkelerden 17 sanatçının katılımıyla ''Bir'' adlı karma resim ve heykel sergisi açıldı. Serginin açılışında konuşan Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, aralarında Panama Kültür Ataşesi Luis Pulido Ritter'in de bulunduğu farklı kökenleri olan 17 sanatçının kültürlerin etkileşimini yansıtan bu sergiyi sunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yayınlanma: 06.12.2008 - 14:10
Abone Ol google-news

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, ''Bir''adlı karma resim ve heykel sergisi açılışında serginin yaratıcısı ve hayata geçirmesinde önemli katkıda bulunan sanatçı Asri Sayraç'a teşekkür etti.

Ressam Asrı Sayraç da bu sergide 6 farklı ülkeden 17 sanatçıyı bir araya getirdiklerini, serginin devamı için gelecek yıl Eylül ya da Ekim ayında 22 değişik ülkeden 40 sanatçının katılımıyla Yalova'da bir sempozyum düzenleyeceklerini belirtti.

Kurduğu ''Fluss'' (Nehir) adlı sanatçı grubuyla da dünyadaki sanatçıların sanatsal bir iletişim içinde olmaları yönünde çağrıda bulunduklarını ifade eden Sayraç, bu çerçevede grubun farklı uluslardan sanatçıların katılımıyla ortak sergiler düzenlediğini kaydetti.

Sayraç, ''Türk Evi'nde düzenlediğimiz sergiyle Türkiye'yi ve kendimizi daha yakından tanıtmak istiyoruz. Türkiye'deki sanatçı dostlarımızla da buluşmak istiyoruz'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler