"İktidar 'Silivri'ye attım, Metris'e de atarım' dememeli"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Beşiktaş Kulübü Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, şike soruşturmasının sonlandırılması için çok hızlı hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma: 20.07.2011 - 14:39
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Beşiktaş Kulübü Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, şike soruşturmasının sonlandırılması için çok hızlı hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak "Nasıl YSK 3 gün içinde toplanıp karar veriyor. Sıkıştırılmış takvimler işliyor. Sen 855 gün içeride tutup, 'Yatsın, ben delil toplayıp içeride tutarım' diyemezsiniz. Metris, Silivri değil. Bu mantıkla hareket ederse iktidar, 'Ben Silivri'ye de attım, Metris'e de atarım' diye ikisini de aynı potaya koyarsa olmaz. Türkiye'de yargı hızlı hareket etmeli, Metris'te de, Silivri'de de" diye konuştu.

Toprak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından bir grup gazeteciyle sohbet etti. Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ve Teknik Direktör Tayfur Havutçu'yu Metris cezaevinde ziyaret eden Toprak, soruşturmanın hızlı ve dikkatli bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
 

"Koca bir camiayı bunun altında bırakamazsın"

Soruşturmanın normal bir soruşturma olmadığını ve futbolda takvimin işlediğine dikkat çeken Toprak, Türkiye ligleri ertelense bile Şampiyonlar ligi ve UEFA Avrupa Ligi takviminin devam ettiğini belirtirken karar verilirken Türk futbolunun içinden çıkılamaz bir duruma getirilmemesi gerektiğine işaret ederek "Belki yöneticilerle suçu yapana yükleyebilirsiniz. Takımlara sağlanan avantajlar geri alınabilir ama koca bir camiayı bunun altında bırakamazsınız, zor olan konu o" dedi.

Toprak, Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasasının alelacele yapıldığını ve yoruma açık olduğunu ifade ederek yasanın gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.


"Metris Silivri değil"

Toprak, Futbol Federasyonu'nun özerk olması gerekçesiyle kulüplerin yeterince denetlenmediğini, devletin daha denetleyici bir rol üstlenmesi gerektiğini ifade ederek "Türkiye'nin bu güzide kulüplerinin kamuoyu önünde bu kadar zor durumda bırakılması... Yarın öbür gün futbol kulüplerine yönetici bile bulamayız. Benim gördüğüm, yapılan en büyük temel yanlış yayın yasağının gelmemesiydi. 61 küsur kişi alındı, 39 kişi kaldı. Hangi hafıza bana Sadri Şener'in oraya gidip o halini yok kabul ettirebilir? Bu adamın suçu ne, Trabzon gibi zor bir bölgede kulüp başkanlığı yapıyor. Yayın yasağı gelebilirdi, biraz daha itinalı davranılabilirdi" diye konuştu.

Toprak, Spor kanununda öngörülen ihtisas mahkemelerinin kurulmadığını, bu konuda uzman hakimlerin de bulunmadığını kaydetti. Türk sporunun, siyasi partiler üstü bir konumda bulunduğunu vurgulayan Toprak, şöyle konuştu:
"Bu işler çözülmeli ama çok daha hızlı hareket edilmeli. Nasıl YSK 3 gün içinde toplanıp karar veriyor. Sıkıştırılmış takvimler işliyor. Sen 855 gün içeride tutup, 'Yatsın, ben delil toplayıp içeride tutarım' diyemezsiniz. Metris, Silivri değil. Bu mantıkla hareket ederse iktidar, 'Ben Silivri'de de attım, Metris'te de atarım' diye ikisini de aynı potaya koyarsa olmaz. Türkiye'de yargı hızlı hareket etmeli, Metris'te de, Silivri'de de."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler