Açıkoturum 10 Aralık'ta

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Vakit gazetesinde kendisiyle ilgili çıkan haberlerle ilgili ''Vakit'te yayımlanan haber kuyruklu haberdir. Yalan ve iftiranın arkasına sığınıp Müslümanlık edebiyatı yapanların da yüzüne tükürmek gerekir'' diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile 10 Aralık'ta açık oturumda karşı karşıya geleceğini söyledi.

Yayınlanma: 06.12.2008 - 14:50
Abone Ol google-news

CHP'nin Kuşadası Örgütünce yaptırılan Cumhuriyet Halkevi, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Kuşadası Teşkilatı ve çok sayıda yurttaşın katıldığı törenle açıldı.

Kılıçdaroğlu, burada vereceği ''Yolsuzluk ve Siyaset'' konulu konferans öncesi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Melih Gökçek ile yapacakları açık oturumda uygar bir tartışma ortamı yakalayacaklarını umduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Çarşamba günü Gökçek ile açık oturum yapacağız. Gökçek, konuştuğu üslup ile orada da konuşursa, ben aynı üslup ile cevap vermem. Ben kendi üslubumla yanıt vereceğim. Kendisi istediği gibi konuşabilir'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, oturumu deneyimli bir gazetecinin yöneteceğini ifade ederek, düzeyli bir tartışma ortamı yakalamayı umduğunu söyledi.

Gökçek'in mal varlığı ile ilgili bir soruya Kılıçdaroğlu, ''Gökçek herhalde bu toplantıda mal varlığını açıklayacaktır" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, ismi kamuoyunda olumsuz tartışılan, CHP Kuşadası Belediye Başkan aday adaylığı için mücadele veren bir isme destek vermek için geldiğine ilişkin değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine, şu görüşleri dile getirdi:
''Çeşitli konuşmalarda dile getirdiğim kriterler, CHP'nin aday adayları için de geçerlidir. CHP, adaylarını sağlıklı bir şekilde belirleyecektir. Seçici kurulda değilim. Ancak Genel Merkezimiz toplumun vicdani ve ahlaki değerlerini göz önüne alarak, belediye başkan adaylarımızı belirleyecektir. O süreçte kesinlikle inanıyorum, yeni adaylarımız bulundukları il ve ilçelerde yine toplumun ahlaki değerlerini öne çıkararak bir politika yapacaktır. Çünkü Türkiye yolsuzluklardan çok şey çekti. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler belli noktalara geldi. Bir kısmı muhtar, bir kısmı politikacı, belediye başkanı oldu. Dolayısıyla bütün alanlarda Türkiye'yi arındırmamız gerekiyor, temizlememiz gerekiyor. Bunun öncülüğünü de CHP yapacaktır. Ben bir adayı desteklemeye değil, Kuşadası'na Cumhuriyet Halkevi'ni açmaya geldim, bir konferansa geldim.''


''Biz aydınlanmadan yanayız"

Karanlık odaklar gibi kapalı kapılar ardında değil, halkın önünde çalışmalar yaptıklarını aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bizim kapalı kapılar arkasında ışık evlerimiz yok. Çünkü biz Cumhuriyet aşığıyız, biz Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerinin aşığıyız. Biz gizli kapaklı işler yapmıyoruz. Biz aydınlanmadan yanayız'' dedi.

Aydınlanmayı, aydınlığı, çağdaş uygarlık düzeyine çıkmayı sevdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Ama birileri kapalı kapılar arkasında büyük paralar ve büyük olanaklarla ışık evlerini açıp,insanların beynini yıkıyorsa onlara karşı durup, mücadele etmek de boynumuzun borcudur'' görüşünü aktardı.

Bir basın mensubunun Vakit gazetesinde kendisiyle ilgili çıkan haberleri hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Vakit'te yayınlanan haber kuyruklu haberdir. Ben haberi ve yazanları dikkate bile almıyorum. Benim ağırıma giden, Müslümanlık kimliğini kullanıp kuyruklu yalan atmalarıdır. Müslümanlıkta yalan yoktur, Müslümanlıkta iftira yoktur. Yalan ve iftiranın arkasına sığınıp Müslümanlık edebiyatı yapanların da yüzüne tükürmek gerekir'' diye konuştu.

 

''Bu soruya konunun mimarı İstanbul İl Başkanımız cevap versin''

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'ye katılımlarla ilgili tartışmalar konusunda, yurttaşınşın eleştiri hakkına saygı duyduklarını bildirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Kuşadası'nda düzenlenen ''Yolsuzluk ve Siyaset'' konferansına katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, yolsuzluklar ve Deniz Feneri Derneği ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Konferansın soru-cevap bölümünde katılımcıların ''CHP'nin çarşaf açılımına'' ilişkin soru yöneltilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, ''Bu soruya konunun mimarı İstanbul İl Başkanımız cevap versin'' karşılığını verdi.

Tekin'in ''Yüzde 20'de kalsak daha mı iyiydi'' demesi üzerine söz alan emekli öğretmen Ahmet Kılıç'ın ''CHP'liler bunu hazmedemiyor. Yeni bir coşku ve atılımla halkın içine girerek çalışacaktık. Bir taraftan öz eleştiri diyoruz. CHP'nin yöneticileri önce kendi öz eleştirilerini yapsınlar. Halkın içine böyle girilmez'' şeklindeki sözleri, salonda bulunanlar tarafından alkışlandı.

Bazı partililerin de salonu terk etmek üzere ayağa kalkması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Biz sizin görüşlerinize, eleştirilerinize saygı gösteriyoruz'' diyerek toplantıyı bitirdi.

Toplantının ardından gazetecilerin ''Tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz'' şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu ''Bunlar normal ve olağan şeyler. Vatandaşın eleştiri hakkına saygı duyuyoruz'' diye yanıt verdi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler