CHP'li aday adayları

İstanbul ilçelerinde CHP'den aday adayı olan isimler projelerini anlatıyorlar. Üç dönem Şile Belediye Başkanlığı görevini yürüten Şecaattin Güney de Mart 2009 seçimlerinde CHP'den adaylığını açıklayan isimler arasında yer alıyor. Güney, Şile'yi AKP zihniyetinden kurtarmak için yeniden aday olduğunu belirterek Şilelilerin ve siyasi partilerin Şile ilçe örgütlerinden tam destek gördüğünü kaydetti.

Yayınlanma: 06.12.2008 - 14:55
Abone Ol google-news

Üç dönem Şile Belediye Başkanlığı görevini yürüten Şecaattin Güney, Şilede yaşanan sorunlar ve projeleri hakkında kısaca şu bilgileri verdi:

AKPli belediye yönetimi sürecinde Şilede işsiz insan sayısı artış gösterdi, esnaf çalışamaz hale geldi. Tarihi Şile bezi üretiminin en önemli etkeni olan kadınlarımız üretimden uzaklaştırıldı. Köylülerimiz sorunlarıyla baş başa bırakıldı. İstanbulun akciğeri olan Şilenin turizmi AKP zihniyetine mahkûm edilerek çökertildi. AKPli yönetimle birlikte Şile AKP yandaşlarının rant merkezi haline getirildi. Bütün bu sorunların çözümü için yatırımcıları teşvik edeceğim ve çevreyi koruyarak, istihdam arttıracak projelere belediye olarak tam destek vereceğim. Şilede kent meclisi sistemiyle halkın katılımı ve kolektif çalışmayla tüm sorunların çözüleceğine inanıyorum, bunun için belediye başkanı aday adayı oldum.

 

Ataşehir’de asıl sorun ‘iş ve aş’

Kadıköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden İnci Beşpınar da CHPnin Ataşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Beşpınar, Ataşehirin Üsküdara bağlı 3, Kadıköye bağlı 7, Ümraniyeye bağlı 3 ve Samandıraya bağlı 1 mahallenin birleştirilmesiyle oluşturulduğunu anımsatarak, Ataşehirde kent yoksulu ve kente uyum sağlamakta zorlanan nüfusun yoğun olduğuna dikkat çekti. AKP iktidarının Ataşehire toprak ve rantgözüyle baktığını da vurgulayan Beşpınar,İnsanların en büyük sorunu iş ve aş. İktidarsa bunu görmek istemiyor diye konuştu. Beşpınar, projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi: Kadınların ve gençlerin hayatlarını kolaylaştıracak pratik çözümler üreteceğiz. Kadınların istihdama katılımını sağlamak için kadın kooperatifleri projemiz var. İlçedeki her sivil toplum kuruluşunun katkısından yararlanmak için Sivil Toplum Kuruluşları Birliğiadı altında bir çatıda toplayacağız.

 

Sancaktepe’ye eğitimci aday

CHPnin 2004 yerel seçimlerinde Sarıgazi Belde Belediye Başkanlığı adayı, eğitimci Musa Sağdıç, Sancaktepe İlçe Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. CHPnin Sancaktepede yönetime gelmesine kesin gözüyle baktığını kaydeden Sağdıç, Sancaktepede sol oylar CHP ile bütünleşiyor dedi. Sancaktepenin Samandıra, Sarıgazi ve Yenidoğan belde belediyelerinin birleştirilmesiyle oluşturulduğunu da anımsatan Sağdıç, ilçenin altyapı eksikliği ve imar yolsuzluklarıile boğuştuğuna dikkat çekerek, yerel seçimlerin Cumhuriyetin değerlerinin korunması ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılması adına bir fırsat olduğunu da ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler