Maradona da Google'ı susturmak istiyor

The Sunday Times gazetesi, ünlü Arjantili futbolcu Diego Maradona'nın Google ve Yahoo'nun yerel yayınlarında hakkındaki haberlerin yasaklanması için yasal girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Gazete, 2008 yılında ilk defa dünyada tutuklu internet gazetecilerinin sayısının diğer medya kollarındakilerini geçtiğini vurguladı. Bu çerçevede Türkiye'deki YouTube ve diğer yasaklar da üzerinde duran gazete, Adalet Bakanı Şahin'in uyarıldığını da yazdı.

Yayınlanma: 07.12.2008 - 09:34
Abone Ol google-news

İngiltere'de Pazar günlerinde yayınlanan The Sunday Times gazetesi, Diego Maradona'nın, Google ve Yahoo'nun yerel yayınlarında kendisine ilişkin haberlerin yasaklanması amacıyla yaptığı yasal girişimleri ayrıntılı bir biçimde aktardı.

Bunun sonucunda yerel Yahoo'ya girenlerin Maradona ile ilgili bilgilerin yayınlanmasının "mahkeme kararı" ile geçici olarak durdurulduğuna ilişkin bir uyarı ile karşıladıklarını kaydeden gazete, Google'nin ise, henüz Maradona aramalarını bloke etmediğini, yargıya yaptığı itiraz sonucunu beklediğini belirtti.

Google Arjantin sözcüsünün, Maradona'nın davasını "tamamiyle mantıksız" ve "saçma" olarak nitelendirdiğini de bildiren gazete, Maradona'nın çabalarında Arjantin'in tanınmış bir yargıcı Maria Servini de Cubria'nın desteğini sağladığını da belirtti.

The Sunday Times, internet yayınlarına dünya çapında giderek artan müdahalelerine işaret ederken de merkezi New York'ta olan Gazetecileri Koruma Komitesi'nin, birkaç gün önce 2008 yılında ilk defa dünyada cezaevindeki blogcular ve online gazetecilerinin sayısının diğer medya kollarındakilerini geçtiğini açıkladığına dikkat çekerek "1 Aralık itibariyle cezaevinde bulunan 125 gazeteciden 56'sı, onlinede çalışıyordu" diye yazdı.

Türkiye'deki gelişmeler

Bu arada, Batılı demokrasilere yanaşan ülkelerin bile internetten kuşku duymaktan vazgeçemediğini belirten gazete, "Türkiye'de geçen ay İngiliz İşçi Partisi milletvekili Richard Howitt, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i, son dönemde YouTube ve yüzlerce siteye getirilen yasakların AB üyeliği çabalarını baltalayabileceği yönünde uyardı" diye yazdı.

İngiliz gazetesi, çeşitli ülkelerde cezaevindeki internet gazetecilerine ilişkin bilgi verdiği haberinde ayrıca Türkiye'nin, İngiliz ateist Richard Dawkins'in sitesini bloke ettiğine de dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler