Kirliliktir, geçer

Yeni kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na göre Ölüdeniz’deki köpüklenme geçici bir durum, kirlilik açık denizdeki tekne ve gemilerden kaynaklanıyor. Bakanlığa göre plajın hiçbir yerinde köpük kirliliği izine dahi rastlanmamış.

Yayınlanma: 28.07.2011 - 06:07
Abone Ol google-news

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Ölüdeniz’deki kirlilik üzerine yapılan incelemenin sonuçları belli oldu. Bakanlık Ölüdeniz’deki kirlilik için “geçici bir durum” saptamasında bulundu. Bakanlığın incelemesine göre, “Ölüdeniz’deki kirlilik ve köpüklenme açık denizlerdeki tekne ve gemilerden kaynaklanıyor. Plajın hiçbir yerinde köpük kirliliği ve köpük kirliliği izine rastlanmamış.”

Açıklamada, “Yapılan inceleme sonuçlarına göre, 20 Temmuz 2011 tarihinde Belceğiz Plajı gözlenmiş, plajın hiçbir yerinde köpük kirliliği ve köpük kirliliği izine rastlanmamıştır” ifadelerine yer verildi. Heyetin sahilden aldığı numuneleri, bakteriyolojik analiz yapılmak üzere Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi’ne, kimyasal analiz yapılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Referans Laboratuvarı’na gönderdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yine aynı tarihte denizel alanda inceleme ve gözlem yapmak üzere Belceğiz Plajı açıklarına çıkılmış, bu esnada yapılan incelemede Kıdrak-Belceğiz kumsalları arasında ince bir hat halinde sadece sınırlı alanlarda köpük olduğu tespit edilmiştir. 1850 metre uzunluğundaki Belceğiz kumsalında kirliliğin sadece belli bir noktada olduğu belirlenmiştir.”

Bakanlık açıklamasında, “Söz konusu bu alanda inceleme konusu olan köpüklenmenin büyük tonajlı olduğu tahmin edilen bir tekneden veya gemiden atılan sintine suyu ve atık su kaynaklı olduğu, sahada yapılan ilk gözlemlere bakılarak da söz konusu alanda kirliliğin, hâkim rüzgâr ve akıntılar nedeniyle açık denizden kıyıya ulaştığı tahmin edilmektedir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler