Mumbai saldırısının planyacısı yakalandı

Pakistan güçleri, Hindistan'ın Mumbai kentindeki terör saldırılarından sorumlu olan gruba ait olduğu öne sürülen bir kampı ele geçirdi. Operasyonda gözaltına alınan 12 kişi arasında yer alan Zeki Rahman'ın, saldırıların planlayıcılarından biri olabileceği açıkladı. Hindistan'ın Mumbai kentinde, gar ile otellerin de bulunduğu yaklaşık 10 yere düzenlenen saldırılarda 171 kişi hayatını kaybetmişti.

Yayınlanma: 08.12.2008 - 09:00
Abone Ol google-news

Askeri birlikler, Keşmir bölgesinin Pakistan'a ait kısmında bulunan Mazefferabat yakınlarındaki kampa baskın düzenledi ve 12 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon sırasında kısa bir çatışmanın olduğu kaydedildi.

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, güvenlik güçlerinin, Leşker-i Tayyibe örgütünün bir kampına düzenlediği baskında gözaltına alınan 12 kişi arasında yer alan Zeki Rahman'ın, saldırıların planlayıcılarından biri olduğunun sanıldığını açıkladı.

Saldırılardan sorumlu tutulan Leşker-i Tayyibe örgütüne yakın bir yardım kuruluşunun yetkilisi de örgütün Muzafferabad kenti yakınlarındaki kampına dün düzenlenen baskında, aralarında saldırının planlayıcısı olduğu düşünülen Zeki Rahman Lakhvi ile birlikte 4 kişinin gözaltına alındığını söylemişti.

Pakistanlı istihbarat yetkilileri ise 6 kişinin gözaltına alındığını belirtmiş, ancak gözaltına alınanların kimlikleri hakkında bilgi vermemişti.

Militanların ifadelerine göre, bu kamp 2004 yılına kadar, yasa dışı Laskhar-e-Taiba grubu tarafından, Hindistan'a karşı militan yetiştirme amaçlı kullanıldı. Son dönemde ise bu gruba yakın Cemaat ud Dava adlı grup tarafından, eğitim ve yardım amaçlı kullanılıyordu.

Hindistan'ın Mumbai kentinde, gar ile otellerin de bulunduğu yaklaşık 10 yere düzenlenen saldırılarda 171 kişi hayatını kaybetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler