İmam uyuyakalınca...

Danıştay, sabah namazlarına kalkamayıp ezan okumayan imamın naklinin hukuka uygun olduğuna karar verdi. Danıştay, sabah namazına uyanamayan imamın, camiye gelecek olan cemaatin güvenini yıktığına hükmetti.

Yayınlanma: 08.12.2008 - 08:40
Abone Ol google-news

İmam ve müezzinlere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 'uyarı', 'yer değiştirme', 'kınama' ve 'meslekten ihraç' gibi cezalar verildiğine dikkat çeken Danıştay Daire üyeleri, kendilerine gelen dosyaların büyük bir bölümünde sabah namazına kalkmayan imamlara verilen 'yer değiştirme' cezasına yapılan itirazlar olduğunu belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği bu kararın iptali talebiyle dava açılıyor. Daire olarak, sabah namazına kalkmayan imamın cemaatin güvenini yıktığına bu nedenle bulunduğu yerden başka bir yere atanmasında hukuka aykırılık olmadığına karar veriyoruz" görüşünü dile getirdiler.

Yetkililer, verdikleri kararlarda; din hizmetleri sınıfında çalışan personelin atanmasında genel şartlar yanında, "itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğu" şeklinde ortak bir nitelik şartının da arandığını ve cemaatin güveninin sarsılmasının doğuracağı olumsuz sonuçları engellemek amacıyla atama işlemini iptal etmediklerini kaydettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler