Acemi kasaplar hastanelik oldu

Eskişehir, Samsun, Erzurum, Sivas, Kayseri, Denizli, Isparta, Adana, Kırıkkale, Edirne, Düzce, Trabzon, Rize, Kocaeli, Şanlıurfa, Zonguldak, Kütahya ve Manisa'da kurban keserken yaralanan 1371 kişi hastanelere başvurdu. Tedavi edilen ''acemi kasaplar''ın büyük bölümünün, ilk kez hayvan kesmeye kalkıştığını söyledikleri öğrenildi.

Yayınlanma: 08.12.2008 - 10:02
Abone Ol google-news

Eskişehir'de kurban keserken yaralanan yaklaşık 100 kişi hastanelere başvurdu. Eskişehir Devlet Hastanesi'ne 45, Yunusemre Devlet Hastanesi'ne 37 ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelen 18 kişi, tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi.

 

Samsun

Samsun'da, bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmek isteyen vatandaşlardan bazıları hayvanların darbeleri ile bazıları da ellerindeki bıçakların kayması sonucu yaralanarak hastanelere başvurdu.

Samsun Devlet, Samsun Gazi Devlet ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne başvuran yaklaşık 110 ''acemi kasabın'' birçoğu tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi. Bazılarını ise tedavileri devam ediyor.

Bu arada bir kişi de keseceği büyükbaş hayvanın boynuz darbesi ile burnundan yaralandı.
 

Erzurum

Erzurum'da, kurbanlık hayvanlarını keserken çeşitli yerlerinden yaralanan veya omzu çıkan 60 kişi Palandöken Devlet Hastanesine, 20 kişi Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne, 17 kişi de Aziziye Araştırma Hastanesi'ne başvurdu.

Yaralanan ya da omzu çıkan kişilerin tedavisi ayakta yapıldı.

Sivas
 

Sivas ve ilçelerinde bayram sabahı kurban kesmek isterken çeşitli yerlerinden yaralanan 87 kişiden 42'si Numune Hastanesi'ne, 8'i Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne, 30'u Sivas Devlet Hastanesi'ne, 7'si ise ilçedeki hastanelere başvurdu.

Hastanelerin acil servisine giden acemi kasapların büyük bir bölümü ayakta tedavi edildi.
Bu arada Fatih Mahallesi'nde kestiği kurbanın üzerine düşmesi sonucu bir bacağı kırılan 66 yaşındaki Osman Ertemiz, Sivas Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sivas Belediyesi'nce oluşturulan ekipler ise kent merkezinde, cadde ve sokaklarda kurban kesimini engellemek için denetimler yaptı. yurttaşların büyük bir bölümünün kurban kesimi için belediyenin belirlediği alanları tercih ettiği görüldü.

Bu arada tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşların çocuklarını kurban kesim alanlarına getirdikleri dikkati çekti.


Kayseri

Kayseri'de, kurban kesimi sırasında kesici aletlerle ya da hayvanların darbeleriyle yaralanan çok sayıda kişi hastanelerin acil servislerine gitti.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kurban kesimi sırasında yaralanan 50 kişi müracaat etti. Hastaneye gelen yaralılardan 3'ü ameliyata alındı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve özel hastanelere gidenlerle birlikte 70 kişinin kurban kesimi sırasında yaralandığı kaydedildi.



Denizli

Denizli'de, kurbanlık hayvanlarını keserken yaralanan 76 kişi, Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi ve PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi edildi.

Bu arada Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nce belirlenen küçükbaş hayvanlar için 7, büyükbaş hayvanlar için de 3 kesim yeri dışında kesim yaptıkları belirlenen 4 kişinin uyarıldığı bildirildi.

 

Isparta

Isparta'da kurbanlarını keserken satır ve bıçakla yaralanan 24 kişi Isparta Devlet Hastanesi, 10 kişi Gülkent Devlet Hastanesi, 12 kişi de Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi edildi.

Hastane yetkilileri, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını, çoğunun tedavisinin ayakta yapıldığını bildirdi.



Adana

Adana'da kurban keserken, el, kol, bacak ve kulaklarından yaralanan 60 kişi Adana Devlet Hastanesi, 6 kişi Numune Hastanesi, 1 kişi de Çukurova Devlet Hastanesi'ne başvurdu.
Yaralıların 64'ü tedavilerinin ardından taburcu edildi. Durumları ağır olan 3 kişi ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi.
 

Kırıkkale

Kırıkkale'de kurban kesimi sırasında el ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan toplam 138 kişi, Devlet Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti.

Yaralılardan 137'si, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Bu arada, kurbanlık hayvanın altında kalan Erol Seçinalp'in kolu kırıldı. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirilen Seçinalp, kolu alçıya alındıktan sonra taburcu edildi.

Öte yandan, 13 yaşındaki Furkan Özdemir de babasının istediği bıçağı getirmeye çalışırken elinden yaralandı.
 

Edirne

Edirne'de kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 3 kişi Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 2 kişi de Selimiye ve Devlet hastanelerine başvurdu. Hastane yetkilileri, ellerinde kesikler oluşan kişilerin tedavilerinin ardından taburcu edildiğini söyledi.
 

Düzce

Düzce'de kurban kesimi sırasında bıçakla ve kurbanlık hayvanların darbesiyle yaralanan 62 kişi, çeşitli hastanelere müracaat etti.

Hastanelerde, kurban keserken yaralanan kişiler nedeniyle özellikle sabah saatlerinde büyük yoğunluk yaşandı.

 

Zonguldak

Zonguldak'ta Atatürk Devlet Hastanesi'ne 30, Zonguldak Devlet Hastanesi'ne 9 ve Ereğli İlçe Devlet Hastanesi'ne de 13 olmak üzere 52 kişi tedavilerini yaptırmak için başvurdu.

Bartın Devlet Hastanesi'ne 15, Karabük Devlet Hastanesi'ne 8 ve Karabük Şirinevler Devlet Hastanesi'ne de 7 kişi, kurban keserken yaralanarak geldi.

Genellikle el, kol ve bacak yaralanması nedeniyle hastanelere gelen vatandaşlar, pansumanlarının ardından taburcu edildi.
 

Trabzon- Rize

Trabzon'da kurbanlarını keserken satır ve bıçakla yaralanan 30 kişi Fatih Devlet Hastanesi'nde, 37 kişi de Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi edildi.

Rize'de ise kurban kesimi sırasında el ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 55 kişi Rize Devlet Hastanesi'ne, 32 kişi de Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'ne başvurdu.
Yaralıların çoğunun tedavisinin ayakta yapıldığını bildirildi.
 

Kocaeli

Kocaeli Devlet Hastanesi'ne 28, Derince Devlet Hastanesi'ne 50, İzmit Seka Devlet Hastanesi'ne 12 kişi yaralanarak müracaat etti.

Daha çok el ve ayaklarından kesici aletle yaralanan ''acemi kasaplar'' hastanelerin acil servislerindeki müdahalelerin ardından taburcu edildi.

Bayram namazının ardından acil servislere daha çok erkek yaralıların geldiğini belirten yetkililer, öğlen sonra ise durumun tersine döndüğünü, kurban etlerini doğramaya çalışan çok sayıda kadının el ya da parmaklarını kestiği için acil servislere müracaat ettiğini kaydetti.

Öte yandan, Suadiye beldesinde kesmek istediği boğanın üzerine devrilmesi sonucu sol bacağı kırılan Rıdvan Yemişken'in (55) Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da kurban keserken el, kol ve bacaklarından yaralanan yaklaşık 67 kişi çeşitli hastanelere başvurdu.

Sabah saatlerinden bu yana çeşitli yerlerinden yaralanan 30 kişi Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne, 35 kişi Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne, 2 kişi de Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gitti.
 

Kütahya

Kütahya'da, kurban keserken yaralanan 60 kişi, Devlet ve Evliya Çelebi Devlet hastanelerindeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

 

Manisa

Manisa'da, kurban kesimi sırasında vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 60 kişi, sabah saatlerinden itibaren, Manisa Devlet Hastanesi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi ile Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesi'ne başvurdu.

Bu arada, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, yaptığı yazılı açıklamada, kent genelinde belediye tarafından belirlenen kurban kesim alanları dışında, kesim yapılmaması nedeniyle yurttaşlara teşekkürlerini sundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler