Hava sıcaklıkları düşecek

Sonbaharı geride bırakan Türkiye, beyaz örtüye bürünmeye hazırlanıyor. Kış mevsiminin kendini göstermesiyle birlikte hava sıcaklığı yarın tüm yurtta 6 ile 10 derece düşecek. İç ve doğu bölgelerdeki yağışların kara dönüşmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 08.12.2008 - 13:27
Abone Ol google-news

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''ya göre, Türkiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havaya ilave olarak bu geceden itibaren Balkanlar'dan gelecek soğuk havanın etkisine girecek. Hava sıcaklığı yarın tüm yurtta 6 ile 10 derece düşecek, iç ve doğu bölgelerdeki yağışlar kara dönüşecek.

Yarın Marmara'nın doğusu (İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik), kuzey Ege'nin iç kesimleri (Afyonkarahisar ve Kütahya), Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle Isparta ve Antalya'nın doğu kesimlerinde yağış bekleniyor.

Yağışlar, Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz kıyı kesimleriyle Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde görülecek. Kar yağışının özellikle Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, iç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında yoğun olması öngörülüyor.

Yağışların yarın Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Erzincan, Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl'ün yanı sıra orta ve doğu Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun genelinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler