Kıbrıs Rum kesimi sınırdaki kontrolleri artırıyor

Güney Kıbrıs Rum yönetimi şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC), Rum tarafına 'et' geçirilmemesi sebebiyle sınırdaki kontrollari artırdı. Kıbrıs Rum yönetimi Tarım Bakanı Mihalis Polinikis, Güney Kıbrıs'ta Noel yortusunun yaklaşması nedeniyle KKTC'den et geçirilmesinde artış olabileceğini göz önüne alarak, kontrollerin sıkılaştırılması talimatını verdiği belirtiliyor.

Yayınlanma: 08.12.2008 - 13:50
Abone Ol google-news

Kıbrıs Rum yönetimi Tarım Bakanı Mihalis Polinikis, KKTC'den Güney Kıbrıs'a et ve tavuk geçirilmesinin önlenmesi için sınır kapılarında ve Yeşil Hat boyunca önlemlerin artırılması talimatını verdi.

Polinikis, söz konusu et ürünlerinin kontrolünün Rum yönetimi tarafından yapılmadığı için KKTC'den et ürünleri geçirilmesinin yasak olduğunu, bu bağlamda sınır kapıları ve Yeşil Hat boyunca önlemlerin artırılması talimatını verdiğini açıkladı.

Rum Bakanın, Güney Kıbrıs'ta Noel yortusunun yaklaşması nedeniyle KKTC'den et ve tavuk etinin geçirilmesinde artış olabileceğini göz önüne alarak, kontrollerin sıkılaştırılması talimatını verdiği belirtiliyor.

Fileleftheros gazetesi de Rum kesiminde kasap dükkanı sahibi bir şahsın önceki gün, Lefkoşa'daki Metehan sınır kapısından Güney Kıbrıs'a 80 kilo tavuk eti geçirmeye çalışırken yakalandığını, bu olayın ardından kontrollerin artırılması kararının alındığını yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler