Pulitzer, artık internet medyasına verilecek

ABD'nin prestijli gazetecilik ödülü Pulitzer, bundan sonra yalnızca internet üzerinden yayın yapan basın kuruluşlarına verilecek. Pulitzer Kurulu'nda yapılan açıklamaya göre, Nisan 2009'da, yalnızca internet üzerinden yayın yapan basılı gazete veya basın kuruluşlarının ödüle layık görüleceği belirtildi.

Yayınlanma: 09.12.2008 - 09:27
Abone Ol google-news

ABD'nin prestijli gazetecilik ödülü 'Pulitzer' kurulu, Nisan 2009'daki ödüllerin yalnızca internet üzerinden yayın yapan basın kuruluşlarına verileceğini bildirdi.

Kurulun üyelerinden Sig Gissler, bunun Pulitzer ödüllerinin tarihi misyonundan mantıklı bir aşama olduğunu ve gerekli ayarlamaları yapmak için basın sahnesindeki değişiklikleri sürekli takip ettiklerini söyleyerek, 1904 yılında dağıtılmaya başlayan Pulitzer ödüllerine 1943'ten bu yana fotoğraf kategorisinde ödül verilmesini örnek gösterdi. Katılım için son başvuru tarihi 1 Şubat 2009 olarak belirlendi.

Şimdiye kadar 7 Pulitzer ödülü kazanan ABD'nin güvenilir günlük gazetelerinden Christian Science Monitor, Ekim sonunda yaptığı açıklamada, tamamen internete geçmek için kağıt baskı yayınını Nisan'da durduracağını bildirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler