CHP, Ankara adaylarını belirledi

CHP, Ankara'da 16 ilçedeki adaylarını açıkladı. CHP, Ankara'da 16 ilçe ve 5 belde belediyesindeki başkan adaylarını belirlerken Genel Sekreter Önder Sav, genel seçimlerden başarıyla çıkacaklarını ifade ederek, 'Esas bayramı 29 Mart'ta CHP bayrağını Ankara'ya diktiğimizde yapacağız'dedi. Sav, padişahlık sürdüren bir tabuyu devirip Murat Karayalçın’ı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtacaklarını ifade etti.

Yayınlanma: 09.12.2008 - 17:55
Abone Ol google-news

Genel Sekreter Önder Sav, partisinin genel merkezinde partilerle bayramlaştı. Bayramlaşmaya CHP’nin Ankara Anakent Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın ve parti yöneticileri katıldı. Karayalçın’ın genel merkeze gelişinde partililer alkışlayarak yoğun ilgi gösterdiler. Sav, bayramlaşmanın ardından CHP’nin Ankara’nın bazı ilçe ve beldelerindeki belediye başkan adaylarını da tanıttı.

Sav, yaptığı konuşmada, partisinin yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanacağını ve başarı elde edeceğini belirterek, “Esas bayramı 29 Mart’ta CHP bayrağını Ankara’ya diktiğimizde yapacağız” dedi. Yıllardır Ankara’da “padişahlık sürdüren bir tabuyu devirip Murat Karayalçın’ı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtacaklarını” ifade eden Sav, yerel seçimlerin siyasal iktidara “dur” denileceği, karnesine zayıf notunun işleneceği seçimler olduğunu söyledi. Seçimler öncesinde örgüte uyarılarda da bulunan Sav, “İlçe binalarında dedikodu yapılan, ilçe binalarını kahvehaneye çeviren örgüt görmek istemiyorum. Örgüt görevini yapar” diye konuştu. “Hiçbir seçim, seçim günü gayretiyle kazanılamaz” diyen Sav, seçmenleri de sorumluluklarını yerine getirmeye ve oy vererek demokratik haklarını kullanmaya çağırdı. Sav, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ülkede teslim alamadığı tek kale Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

 

‘Yerel iktidarı önemsiyorum’

Murat Karayalçın da örgütün seçime yönelik çalışmalarının başarıdaki önemine dikkati çekti. Seçmenlerin Ankara genelinde yaklaşık 10 bin sandıkta oy kullanacağını bildiren Karayalçın, her sandıkta en az bir gönüllünün bulunması gerektiğini vurguladı. Karayalçın, “Yerel iktidarı önemsiyorum. Yerel iktidara 3,5 aylık mesafede olduğumuzu görüyorum. Elimi uzatıyorum, sizin de benimle birlikte elinizi uzatmanızı, el ele tutuşmamızı istiyorum” diye konuştu.

 

CHP’nin Ankara adayları

Konuşmaların ardından Genel Sekreter Sav, parti yöneticileri ve Karayalçın ile CHP’nin Ankara’nın bazı ilçe ve beldelerindeki belediye başkan adaylarını tanıttı. Buna göre, CHP’nin bazı ilçe ve belde belediye başkan adayları şunlar: “Altındağ-Ümit Buğdaycı, Pursaklar-Nuri Akgün, Akyurt-Ergül Er, Kalecik-Nevzat Şahin, Çubuk-Salih Er, Kazan-İbrahim Özer, Ayaş-Ali Başkaraağaç, Beypazarı-İsa Varlı, Çamlıdere-Hacı Mahmut Ayhan, Mamak-Veli Gündüz Şahin, Sincan-Şenol Ağbaba, Polatlı-Sami Çay, Haymana-Samim Yaşar, Evren-Derviş Ekinci, Bala-Ahmet Şahin, Elmadağ-Ahmet Poyraz. Haymana İlçesi Balçıkhisar Beldesi-Hacı Özkan, Haymana İlçesi Yenice Beldesi-Celal Çetin, Beypazarı İlçesi Karaşar Beldesi-Ali Özdamar, Nallıhan İlçesi Çayırhan Beldesi-Feridun Güngör, Bala İlçesi Afşar Beldesi-Müslüm Coşan.”
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler