Operasyonlar ETA'nın sonu gelene dek sürecek

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, ayrılıkçı Bask örgütü ETA'nın sonu gelinceye kadar operasyonlarını sürdüreceklerini bildirdi. Zapatero, dün Fransa'nın güneyinde ve İspanya'nın kuzeyinde düzenlenen operasyonlarda 6 örgüt üyesinin yakalanmasıyla ilgili olarak, İspanyol ve Fransız güvenlik güçlerini tebrik etti.

Yayınlanma: 09.12.2008 - 16:05
Abone Ol google-news

İTerörizmin kökünü kazımaları gerektiğini belirten İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, "ETA'nın sonu gelinceye kadar operasyonlar sürecek" dedi.

İçişleri Bakanı Alfredo Perez Rubalca da düzenlediği basın toplantısında, Fransa'nın güneyindeki Gerbe adlı yerleşim yerinde düzenlenen operasyonda yakalanan Aitzol İriondo ve diğer iki ETA üyesinin kullandığı araçta yapılan aramalarda 3 silah ve elektronik malzeme bulunduğunu açıkladı. "Araba çok donanımlıydı" diyen Rubalcaba, ele geçirilen yeni bilgilerin diğer ETA üyelerinin yakalanmasına da yarayabileceğini kaydetti.Rubalcaba, "Txeroki" lakaplı ETA askeri liderinin 17 Kasım'da yakalanmasının ardından büyük olasılıkla yerine geçen İriondo'nun da yakalandığını belirterek, "İriondo'nun yerine kim geçerse geçsin onunda peşinde olduklarını" ifade etti.

İspanya-Fransa sınırındaki İrun kasabasında dün akşam düzenlenen bir operasyonda da ETA üyesi 3 kişi daha yakalandı. Fransa'da yakalananlar arasında olan Aitor Artetxe'yi arabayla Gerbe'ye bıraktıktan sonra geri dönerken sınırı geçer geçmez yakalanan 3 kişiden biri olan İbai Egurrola San Andres adlı kişinin, yasa dışı ilan edilerek kapatılan Bask Milliyetçi Hareketi (ANV) partisinin 2007 mayıs ayındaki yerel seçimlerde aday listesinde yer aldığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler