Juventus, o şampiyonluktan vazgeçmiyor

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus, adı ''Calciopoli'' skandalına karıştığı için o dönem elinden alınarak FC Inter'e verilen 2005-2006 sezonu lig şampiyonluğu kararını temyize götürdü.

Yayınlanma: 10.08.2011 - 16:35
Abone Ol google-news

İtalya'da 2006 sezonu sonunda patlak veren ''Calciopoli'' skandalının açtığı sorunlar kapanmak bilmiyor. O dönem yaşanan skandalda, başını Juventus'un çektiği AC Milan, Lazio, Fiorentina, Reggina gibi kulüplerin menajerler ve hakemler aracılığıyla 'şike' organizasyonuna giriştikleri İtalyan polisi tarafından ortaya çıkarılmıştı. Skandal nedeniyle Juventus'un iki şampiyonluğu silinmiş, siyah-beyazlı ekip bir alt lig olan Serie B'ye düşürülmüştü. Juventus'un silinen şampiyonluklarından 2004-2005 sezonu iptal edilmiş, 2005-2006 sezonu şampiyonluğu ise FC Inter'e verilmişti.

Skandalla ilgili yasal süreç halen devam ederken, geçen ay federal savcı Stefano Palazzi'nin FC Inter'in de o dönemki başkanı Giacinto Facchetti aracılığıyla hakem ayarlama faaliyetlerine karıştığı iddiası, Juventus'u harekete geçirmiş ancak, İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) 18 Temmuz 2011'de verdiği son kararda, 2005-2006 sezonunun şampiyonluğunun FC Inter'de kalmasına hükmetmişti.

Savcı Palazzi'nin iddialarından yola çıkan Juventus yönetimi, federasyonun geçen ay verdiği nihai kararı, İtalya'daki tüm spor faaliyetlerinden sorumlu Ulusal Olimpiyat Komitesi'nin (CONI) temyiz mahkemesine götürdü.

2005-2006 sezonu şampiyonluğunu temyiz mahkemesine sunduklarını aktaran Juventus Başkanı Andrea Agnelli, ''Temyiz mahkemesi başta olmak üzere başvurabileceğimiz her kuruma bu şampiyonluk için başvuracağız. Bundan vazgeçmeyeceğiz çünkü; biz 2006 şampiyonluğunu sahada, 91 puan toplayarak kazandık'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler