Londra, yaralarını sarıyor

İngiltere'de yağmalama, kundaklama ve şiddet olaylarının yaşandığı başkent Londra, yaralarını sarıyor ve hayat normale dönüyor. Öte yandan şiddet olaylarında ölenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Yayınlanma: 12.08.2011 - 08:18
Abone Ol google-news

Türk vatandaşlarının da yoğun olarak yaşadığı Tottenham bölgesi ile özellikle Tottenham High Caddesi üzerinde bulunan, olaylarda kundaklanan birçok binanın enkazı, iş makineleri ve kamyonlar yardımıyla temizleniyor.

Yanan binaların birçoğunun önü kapatılarak polis kordonuna alınırken, bölgede çok sayıda polis memuru göze çarpıyor. Cadde üzerinde olaylarda hasar görmeyen dükkanlar ve restoranlar ise açık. Basının bölgeye ilgisi devam ediyor. Çok sayıda basın mensubu, özellikle yanan ve hasar gören binaların önünde canlı yayınlar yapıyor.

 

Tottenham semti başta olma üzere bazı semtlerde belediyeler özellikle yangınzedeler için kriz masaları oluştururken, spor salonları çevredeki halkın yangınzedelere erzak yardımı yapabileceği alanlara dönüştürüldü. Londra genelinde binden fazla, ülke genelinde ise 1500 kişinin gözaltına alındığı olaylarda, şimdiye kadar 500'e yakın kişi tutuklandı. Gözaltına alınan kişiler arasında 11-12 yaşında çocukların olması dikkati çekti.
Bu arada, Londra polisi, internet sayfası aracılığıyla, olaylar sırasında güvenlik kameralarına yakalanan ve aranan kişilerin fotoğraflarını yayımladı.

İngiliz parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası'ndaki ilk Kıbrıslı Türk Barones Meral Ece, İngiltere'de yaşanan olaylara ilişkin, "Beğensek de beğenmesek de olaylara katılanlar bu toplumun bir parçası" dedi.

Bu arada, Londra'nın Ealing semtine de sıçrayan olaylarda pazartesi günü yaralanan 68 yaşındaki Richard Mannington Bowes hayatını kaybetti. Olaylarda başından yaralan Bowes, dört gündür komadaydı.

Ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayan ve ülke geneline kısa sürede yayılan yağmalama, kundaklama ve şiddet olaylarında ölenlerin sayısı böylece 5'e yükseldi.
Londra'nın Croydon semtinde bir kişi, Birmingham şehrinde ise üç kişi hayatını kaybetmişti.

 

Türkler kepenk açmaya başladı

İngiltere'nin başkenti Londra'daki yağmalama, kundaklama ve şiddet olaylarından en fazla etkilenen Türk kuyumcu esnafı, kepenklerini açmaya başladı.

Olaylardan Tottenham ve Hackney semtleri kadar çok etkilenmeyen, ancak yine de önlemlerin alındığı Haringey semtindeki Green Lane Caddesi'nde bulunan Türk esnaf, zararlarının büyük olduğunu söyledi.

Mağazasını dört gündür açamadığını anlatan Feyzullah Özcan adlı kuyumcu, kendisine ait diğer dükkanın ise yağmalandığını belirtti. "Burayı korurken, öbür dükkanı dağıttılar. Büyük kaybımız var" diyen Özcan, vitrine altın koymadıklarını, sadece saatleri ve gümüşleri yerleştirdiklerini kaydetti.

Özcan, "Kendi güvenliğimizi kendimiz sağlıyoruz. Diğer şubemizi dağıttıklarında polis yoktu. Bu caddeyi arkadaşlarla birlikte bekledik, polisin hiçbir yardımı olmadı" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler