HSP MYK'sini belirledi

Has Parti'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) belirlendi.

Yayınlanma: 13.08.2011 - 11:01
Abone Ol google-news

HAS Parti'nin yeni MYK'sında ilk kez genel başkan yardımcıları olarak Erdinç Yazıcı, Cafer Güneş atanırken, Genel Sekreterliği Kazım Arslan getirildi. Daha önce partinin MYK'sında yer alan Teoman Rıza Güneri, Hüsamettin Korkutata, Genel Sekreter Ekrem Baki, Musa Akbal, Ahmet Sünnetçioğlu, Akif Gürdoğan, Hayrettin Dilekçan gibi isimler ise Genel Başkan Başdanışmanı gibi farklı birimlerde görevlendirildiler.

AR/GE Strateji Planlama Başkanlığı'na Doç. Dr. Erdinç Yazıcı, Dış İlişkiler Başkanlığı'na Prof. Dr. Çağrı Erhan, Eğitim Başkanlığı'na Dr. Ahmet Demircan, Çalışma Hayatı ve Sosyal Politikalar Başkanlığı'na Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, Mali İşler Başkanlığı'na Hasan Basri Aktan, Seçim İşleri ve Yerel Yönetimler Başkanlığı'na Musa Demirci, Siyasi İşler ve İnsan Hakları Başkanlığı'na Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Tanıtma Başkanlığı'na Erol Erdoğan, Teşkilat Başkanlığına Şeref Malkoç, Üyeler ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'na Cafer Güneş, Genel Sekreterliğe de Dr. Kazım Arslan getirildi.
HAS Parti Genel Başkan Başdanışmanlıklarına Hüsamettin Korkutata, Ahmet Sünnetçioğlu, Akif Gürdoğan Prof. Dr. Cem Somel, Hayrettin Dilekcan, Teoman Rıza Güneri, Emekli General Yalçın Pehlivanoğlu ve Dr. Ertan Yülek getirildi.
Denetçilik görevlerine Ahmet Münir Yaşar ve Yusuf Engin atandı.
Bu arada, partinin Teşkilat Başkanlığına daha önce STK'lardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç getirildi.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yaptığı yazılı açıklamada yeniden yapılanma, toparlanma ve yola yeniden çıkma süreci çerçevesinde aldığı kararları uygulamaya devam ettiklerini bildirdi. Seçimden hemen sonra MYK'nın istifasının ardından Kurtulmuş, partinin yeni icrasını açıkladı.

Partinin yeniden yapılanma sürecini kolaylaştırmak için istifa eden MYK üyelerine teşekkür eden Kurtulmuş, ''Bu süreçte Genel Merkez ve tüm teşkilatlarımızda daha etkin çalışma şartlarını oluşturmak için yeniden yapılanmayı adım adım gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede, partimizin yeni MYK'nı oluşturduk. Göreve seçilen bütün MYK üyelerine de bundan sonraki süreçte başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı.
''Doğru sözü doğru üslupla söylemeye devam edeceğiz. Yeni yönetimle birlikte makul olan en kısa sürede büyük kongre takvimini çalıştıracağız'' diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:
''Bizler, 'doğru sözü, doğru üslupla' söylemeye devam edeceğiz. Sözümüzü daha geniş zeminlere ve güçlü platformlara taşıyarak güçlendireceğiz ve paydaşlarımızı çoğaltacağız. daha güçlü bir HAS Parti için eksiklerimizi, zaaflarımızı tespit ederek bunları gidermeye yönelik kararlar alacağız ve gerekeni yapacağız. Gerçekleştireceğimiz büyük kongre ile birlikte, Has Parti yeni Türkiye'nin güçlü partisi olarak yoluna devam edecektir.
Has Parti zorluklarla yürünecek, meşakkatli ve uzun soluklu bir yola çıktı. Asla hayal kırıklıkları ve ümitsizlik içinde olmayacağımız gibi konjonktürel başarı veya başarısızlıklara da asla itibar etmeyeceğiz. Bizler, 'doğru sözü, doğru üslupla' söylemeye devam edeceğiz. Sözümüzü daha geniş zeminlere ve güçlü platformlara taşıyarak güçlendireceğiz ve paydaşlarımızı çoğaltacağız. Adaleti, özgürlüğü ve refahı sağlamak yeryüzündeki vicdan sahibi tüm insanların üzerine düşen bir sorumluluktur. Bizler bu sorumluluğun ağırlığını ve vebalini omuzlarımızda hissediyoruz. Has Parti kadroları, Türkiye'nin vicdanı olmaya devam edecek ve Türkiye'nin geleceğinin şekillenmesinde büyük rol oynayacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler