Başkanlığı fiilen bitti

TFF'nin 'tedbirli' olarak Disiplin Kurulu'na sevkettiği Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, kulüpleri ile ilgili her türlü 'temsil' ve 'imza' yetkilerini kaybetti.

Yayınlanma: 16.08.2011 - 09:27
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu’nun şike iddiaları konusunda aldığı en önemli kararlardan biri, tutuklu olarak yargılanan kulüp yöneticileri, teknik direktörler ve futbolculardan 17’sini ‘tedbirli’ olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevketmesiydi. Çoğu kişi bu kararı duyunca, “Zaten cezaevinde olan bu kişilerin Disiplin Kurulu’na gönderilmesinin anlamı nedir?” diye düşündü. Nitekim Swissotel’deki basın toplantısında bir gazeteci TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’a bu yönde bir soru da yöneltti. Aydınlar, gerekçeyi şöyle anlattı:                  

“Disiplin Kurulu’na sevk edilen bazı yönetim kurulu üyeleri şu anda tutuklular. Tutuklu bulundukları halde imza atarak kulüplerini temsil edebilirler. Bu kararla bu temsil hakkı ellerinden alınmıştır.”

Hiçbir yetkileri kalmadı

Bu sözler, aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın da bulunduğu kişilerin, kulüpleri ile ilgili her türlü imza ve temsil hakkını kaybettikleri anlamına geliyor. Yani, Yıldırım ve Otyakmaz’ın kulüp başkanlıkları fiilen sona erdi.

Sadri Şener ‘tedbirsiz’ olarak Disiplin’de

TFF Yönetim Kurulu, şike soruşturması kapsamında savcılığa ifade veren; aralarında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, yöneticiler Nevzat Şakar, Recep Denizer, Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı, futbolcu Semih Şentürk, Sezer Öztürk, Manisaspor’un eski teknik direktörü Hikmet Karaman’ın da bulunduğu toplam 35 kişiyi ‘tedbirsiz’ olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevketti. Bu kişiler, mesleklerini icra edebilecek.

Tedbirsiz olarak PFDK’ye sevkedilenler

Serdar Kulbilge
Cengiz Demirel
Erdem Konyar
Yavuz Ağırgöl
Serdar Berkin
Mehmet Şen
Hikmet Karaman
Serkan Acar
Zafer Önder İpek
Alaattin Yıldırım
Hasan Çetinkaya
Gökçek Vederson
Fazıl Özdemir
Zafer Tüzün
Beşir Acar
Yılmaz Vural
Sezer Öztürk
E.Emenike
Mahmut Boz
Mehmet Yıldız
Levent Eriş
Sadri Şener
Recep Denizer
Can Arat
Önder Turacı
Nevzat Şakar
O.Murat Özaydınlı
Ekrem Okumuş
Fırat Kocaoğlu
Zafer Demiray
Faruk Taşseten
Mehmet Oflaz
Fatih Hocaoğlu
Murat Öztürk
Semih Şentürk

Tedbirli olarak PFDK’ye sevkedilenler

Aziz Yıldırım
Şekip Mosturoğlu
İlhan Ekşioğlu
Tamer Yelkovan
Cemil Turan
Serdal Adalı
Tayfur Havutçu
Ahmet Ateş
İbrahim Akın
İskender Alın
Mecnun Otyakmaz
Ahmet Çelebi
Korcan Çelikay
Bülent Uygun
Ümit Karan
Ömer Ülkü
Coşkun Çalık
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler