Kurban bayramı bitiyor yollara dikkat

Kurban Bayramı bugün sona ererken, Bakanlar Kurulu kararı ile 9 güne çıkarılan bayram tatili ise devam ediyor. Ancak, 12 Aralık Cuma Günü iş başı yapacak çalışanların, özellikle şehirlerarası trafiği yeniden hareketlendirmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 11.12.2008 - 08:39
Abone Ol google-news

Kurban Bayramı'nın bugün sona ermesiyla başta Ankara olmak üzere İstanbul ve İzmir ile diğer büyük şehirlerin dışına çıkanların bir bölümü, 12 Aralık Cuma günü iş başı yapmak için yeniden yola düşecekler.

Tatil dönüşü, herhangi bir aksaklığın yaşanmaması içinse, Karayolları, Demiryolları ve Denizyollarında gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi. Bu tedbirler ışında, Karayolları ekipleri, Anadolu'nun İstanbul'a giriş kapısı konumundaki TEM güzergahındaki yol ve tünellerde Pazartesi gününe kadar bakım ve onarım çalışması yapmayacak.
 

Zincir, takoz ve çekme halatı şart

Bölge Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, ülke genelinde hava şartlarının olumsuz geçmesinin beklendiğini kaydederek, özellikle şehirlerarası yolculuğa çıkacak olan sürücülerin araçları için zincir takoz ve çekme halatını bulundurmalaranın hayati bir zorunluluk olduğu hatırlatmasını yaptılar.

Yetkililer, İstanbul'a dönüş trafiğinde en fazla kaza görülen TEM'in Kocaeli geçişinde Gültepe rampası, tüneller ve viyadüklerin yanı sıra Dilovası rampasında çok dikkatli araç kullanılması gerektiğini hatırlattılar.

İzmir ve Bursa yönünden gelenlerin tercih ettiği Yalova Topçular ile Gebze Eskihisar arasındaki feribot hattında bayram arifesinde ve bayramın ilk günü olduğu gibi yarın da 13 feribot karşılıklı sefer yapacak. İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi (İDO) yetkilileri, 13 feribotun karşılıklı sefer yapmasının buradaki yığılmaları önlediğini belirtti.

Yarın akşam saatlerinde Topçular iskelesinde yoğunluk beklenmesine rağmen, asıl yoğunluğun tatilin son gününe kalanların dönmesi nedeniyle Pazar günü görülebileceği belirtildi.

Ülke genelindeki trafik hareketliliğinin, resmi tatilin bitişine denk gelen 14 Aralık Pazar günü ise daha yoğun olarak yaşanması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon