Antalya sanata doyacak

Antalyalılar Aralık ayında sanata doyacak. Antalya Devlet Tiyatrosu'nda "Benim Doktor Oğlum", "Masallar ve Türküler", "Asilzadeler", "Üç Oğul Üç Sihir" gibi oyunlar sahnelenecek. Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde de "Harem", "Padişah Sultan" gibi bale gösterileri de bale severlerin beğenisine sunulacak.

Yayınlanma: 11.12.2008 - 09:24
Abone Ol google-news

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), yarın ve 13 Aralık'ta ''Benim Doktor Oğlum'' adlı eserle tiyatroseverlerin karşısında olacak.

Eli Saghi'nin yazdığı, Ali Meriç'in yönettiği oyunda Erdoğan Aydemir, Senem Şahin, Orkun Yılmaz, Gözen Müftüoğlu, Sultan Yumak, Kader Gözpınar ve Şenol Kaderoğlu rol alıyor. Eserde, fedakarlıklarla yetiştirdikleri ve okuttukları oğullarının tıp eğitimini tamamladıktan sonra dönüşünü bekleyen Asriel ve Vera'nın, oğulları ve sevgilisiyle yaşadığı komik olaylar anlatılıyor.

ADT, 14, 17 ve 18 Aralık'ta ''Masallar ve Türküler'' adlı çocuk oyununu sahneleyecek. Rumen Stefanov Racev ile Selim Gürata'nın birlikte yazdıkları, Racev'in Boryana Georgieva ile birlikte yönettiği eserde Mustafa Doğan Ayhan, Aslı Arslan, Tuğçe Özyüzgen, Aslı Turanlı Kaderoğlu, Volkan Dinç, Çiğdem Bulut, Özgür Yıldırım ve Çağdaş Çobanoğlu rol alıyor.

Devlet Tiyatrosu oyuncuları, 17 Aralık'ta ''Asilzadeler'' adlı oyunla tiyatroseverlerin karşısında olacak. Ünlü yazar Ömer Seyfettin'in aynı adlı eserinden Hikmet Temel Karasu'nun tiyatroya uyarladığı oyunun yönetmenliğini Selim Gürata üstleniyor. Eserde Sedat Mayadağ, Sertel Uğur, Ahmet Açıkgöz, Oktay Gözpınar, Şenol Özlem Şendinç, Tetyana Dribnokhod, Figen Oral Cebel ve İsmail Şenel rol alıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), 13 Aralık'ta ''Üç Oğul Üç Sihir'' adlı eseri sahneleyecek. Eserde Cenap Aydınoğlu, Recep Kamiloğlu, Ali Mete Orhan, Seyfi Satmaz, Erdal Gürcan, Özge Özgür ve Abdullah Sürekli'nin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grup sahne alıyor. Eserde Terzi Baba'nın yalan söylemeyi alışkanlık haline getiren çok sevdiği keçisi, oyunlarıyla Terzi Baba'nın 3 oğlunu da evden kovmasına neden olur. Önceden keçinin yalanlarına inanan Terzi Baba, daha sonra keçinin oyunlarını ve kendisine söylediği yalanları fark edince, oğullarını evden kovduğu ve keçiye inandığı için çok pişman olur.

Topluluk, 13 Aralık'ta ''Düğün Evi Oyun Evi'' adlı eser ile tiyatroseverlerin karşısında olacak. Prof. Dr. Nurhan Karadağ'ın yönettiği oyunda Abdullah Sürekli, Cenap Aydınoğlu, Mehmet Özgür, Gökhan Avkıran, Erdal Gürcan, Seyfi Satmaz, Recep Kamiloğlu, Nuri Türker, Metin Çelik, Mete Orhan, Nurullah Uzun, Durmuş Ali Emre, Selim Türkışık, Cengiz Kaya, Faruk Çelik, Hasibe Özgür, Safinaz Özgür, Mehtap İş, Gizem Karasu, Burçin Karahan, Derya Ünlü, Özlem Davutoğlu, Sacide Taşaner, Nurdan Yosulçay ve İpek Örgücüler rol alıyor.

ABT oyuncuları 18 Aralık'ta da ''Bekçi Murtaza'' adlı oyunu sahneleyecek. Orhan Kemal'in eserinden tiyatroya uyarlanan eserin yönetmeni Abdullah Sürekli. Esra Tüzün, Zeynep Çalışkan, Derya Ünlü, Mete Orhan, Recep Kamiloğlu, Seyfi Satmaz ve Erdal Gürcan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir kadronun görev yaptığı eserde, kraldan çok kralcı zihniyetin önce değer verdiklerini, sonra da kendi kendini yok edişinin trajikomik öyküsü anlatılıyor.
 

Opera-Bale

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 13 Aralık'ta ''Harem'' balesini sahneleyecek.
Koreografisi ve yönetmenliğini ''Fırat'a Ağıt'' ve ''Çalıkuşu'' gibi geleneksel Türk müziği balesi eserlerinin koreografilerini de hazırlayan Merih Çimenciler'in üstlendiği ''Harem'', Osmanlı müziğini çağdaş bale yorumuyla birleştiriyor.

Saraydaki iktidar mücadelesi ve genç kadınların haremdeki mücadelelerinin anlatıldığı eserin dekor ve kostüm tasarımını Alexandre Vassiliev yaptı. İki perdelik eserde ''Padişah Sultan'' karakterini Murat Özdemir, Tolga Burçak, Melih Mertel, ''Gülbeden'' karakterini Derya Özbakır, Müge Öğüt, Gülçin Özbek, ''Çeşmidil'' karakterini Esra Taner, Müge Öğüt ve Özlem Tekinay dönüşümlü olarak canlandırıyor.
ANTDOB, 17 Aralık'ta yönetmenliğini Gürçil Çeliktaş'ın yaptığı ''Sevil Berberi'' adlı eseri sahneleyecek.

Topluluk, 18 Aralık'ta da ''Folklorama'' adlı müzikal gösteriyi sahneleyecek. Orkestra düzenlemesini Serdar Yalçın'ın yaptığı, Haldun Dormen'in sahneye koyduğu ''Folklorama''nın solistleri Ebru Kaptan, Semiha Karadeniz, Özsu Yüksel, Emre Akyurt, Fatih Şanal ve Türel Acar.

Bader Baran, Bengisu Şen, Aslı Çakır, Gülçin Özbek, Mert Söylemez, Devrim Saraçoğlu, Volkan Sayıner ve Erdem Arslan'ın danslarıyla eşlik ettiği Folklorama'da türküler çok sesli düzenlemelerle baleyle harmanlanıyor.
 

Sergiler

Ressam Hasan Kırdı'nın 11. kişisel suluboya resim sergisi, 2000 Plaza Sanat Galerisi'nde ziyarete sunuldu. Devlet memuru olan ve resme amatör olarak başlayan Kırdı'nın çeşitli konulardaki 35 eserinden oluşan sergisi, 31 Aralık'a kadar görülebilir.

Antalya Kent Müzesi Projesi tarafından düzenlenen ''Antalya'nın Denizi'' konulu sergi, 19 Aralıkta, Karaalioğlu Parkı Antalya Kent Müzesi Açıkhava Sergi Alanı'nda açılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler