''UEFA, rapor hazırlamayacak"

UEFA Disiplin Başmüfettişi Pierre Cornu, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek futbolda şike iddialarına ilişkin bilgi aldı. Cornu'ya eşlik eden TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar konuya ilişkin "görüşme sadece bilgi amaçlı, UEFA rapor hazırlamayacak" açıklamasında bulundu.

Yayınlanma: 22.08.2011 - 07:43
Abone Ol google-news

UEFA Disiplin Başmüfettişi Pierre Cornu, futbolda şike iddialarına ilişkin bilgi almak üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne Çırağan Caddesi üzerindeki savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Lütfi Arıboğan ile giriş yapan UEFA Disiplin Başmüfettişi Pierre Cornu, daha sonra savcılık katına çıktı.

Futbolda şike iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ile görüşen Cornu'ya Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da eşlik etti.

 

''UEFA, rapor hazırlamayacak"

TFF Başkanı Aydınlar, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmanın yürütüldüğü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine UEFA Disiplin Başmüfettişi Pierre Cornu'dan bir süre önce geldi. Cornu ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen ve soruşturma savcısı Mehmet Berk ile bir saati aşkın süre görüşen Aydınlar, adliyeden ayrılırken basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

Aydınlar, ''UEFA'nın şike konusundaki baş danışmanı Pierre Cornu geldi. Başsavcı ve soruşturmayı yürüten savcı ile değerlendirme yapıldı. UEFA temsilcisi, savcılarımıza bu soruşturma nedeniyle teşekkür etti, işin cezai boyutuyla ilgili bundan sonra da bilgi sahibi olmak istediklerini söyledi. Genel olarak görüşmenin içeriği bu'' diye konuştu.

Bir gazetecinin ''UEFA soruşturmaya el koydu diyebilir miyiz?'' sorusu üzerine Aydınlar, ''Hayır, öyle bir şey diyemeyiz. Halen TFF'nin yürüttüğü bir soruşturma var. UEFA sadece bilgi amaçlı geldi, bilgi aldı'' dedi.

Mehmet Ali Aydınlar, ''UEFA'nın hazırlayacağı raporun nasıl bir yaptırımı olacak ya da yaptırımı olacak mı?'' sorusunu ''UEFA, rapor hazırlamayacak. Rapor hazırlamak için gelmediler, sadece görüştüler'' diye yanıtladı.

 

Demirören de ifade verdi

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından ifadesine başvurulan Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, adliyeden ayrılışı sırasında basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine ''Ben öncelikle sayın savcıma nezaketinden dolayı teşekkür ediyorum. Sadece bilgim alındı'' dedi.

''Serdal Adalı'yla ilgili mi bilginiz alındı?'' şeklindeki soru üzerine Demirören, ''Genel Türk futboluyla ilgili'' dedi. Demirören'in avukatı Cemalettin Mutlu da, basın mensuplarının soruları üzerine ''Bilgisine başvuruldu, sadece bu kadar'' diye konuştu.

Demirören'in hangi sıfatla ifade verdiğine ilişkin soru üzerine de Mutlu, ''Bilgi sahibi olarak ifade verdi. Arkadaşlar ayrımı iyi yapın, müşteki değil, şüpheli değil sadece bilgi sahibi olarak'' dedi.

Öte yandan Demirören'e destek olmak için kardeşi Tayfun Demirören ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 2 yöneticisinin de adliye geldiği görüldü. Bu kişiler Demirören ile birlikte adliyeden ayrıldı.

 

6 futbolcunun ifadeleri alındı

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında 6 futbolcunun ifadeleri alındı. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine gelen, Gençlerbirliği Spor Kulübü futbolcuları Labinot Harbuzi, Azofeifa Corrales, Aykut Demir, Mehmet Akgün, Serkan Çalık ve Hurşut Meriç'in futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadelerine başvuruldu. Futbolcular daha sonra emniyet müdürlüğünden ayrıldı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler