İşte son bakış

İngiltere'de yasak olduğu için İsviçre'de bir ötanazi kliniğinde doktor yardımıyla intihar eden Craig Ewert'in ölürken çekilen görüntüleri, İngiliz televizyonunda belgesel olarak yayınlandı. Kanal büyük tepki çekerken, Ewert'in 37 yıllık eşi Mary Ewert ise, "insanların ölüm hakkında düşünmesini istedik. Kocam ölümün korkunç olmadığını göstermeyi arzuladı. Bir tabuyu yıktık" dedi.

Yayınlanma: 11.12.2008 - 11:55
Abone Ol google-news

İngiltere'de "Sky Real Lives" adlı televizyon kanalının, ötanazi ile doktor kontrolünde intihar eden bir adamın ölümünü "belgesel" olarak yayınlaması büyük tepki çekti. Dün yayınlanan belgeselde, 59 yaşındaki ABD vatandaşı Craig Ewert’in 2006 yılında İsviçre’de bir ötanazi kliniğinde gerçekleşen ölümü ekranlara getirildi. Sinirleri yıpranarak felç olan Ewert, Dignitas adlı şirketin Zürih’teki kliniğinde, doktorların "intihar yardımı" ile son nefesini verdi.

Hürriyet'in haberine göre, kanal, tepkiler üzerine, söz konusu belgeselin Oscar ödüllü yönetmen John Zaritsky tarafından hazırlandığını ve konu hakkında "bilgilendirici, eğitici ve anlaşılır bir arka plan" sunduğunu açıkladı. İngiltere’de ötanazi yasak. İsviçre’de ise belirli şartlar altında bu yönteme izin veriliyor.

Ewert’in 37 yıllık eşi Mary ise, belgeselde, kocasının son nefesinden önce, "Sana koca bir öpücük verebilir miyim?" diye soruyor. Mary, "Seni çok seviyorum tatlım. İyi yolculuklar. Yakında görüşürüz" dedikten sonra, Ewert’i hayatta tutan solunum cihazının fişi çekiliyor. Doktorların verdiği, ölümü hızlandıracak ilaç karışımını elma suyuyla içen adam, kısa süre sonra son nefesini veriyor. Mary Ewert, İngiliz kanalının belgeseli yayınlamasına destek verdi. Daily Mail’e konuşan Ewert, "İkimiz de o anda kameraların orada olmasını istemiştik. Böylece insanların ölüm hakkında düşünmesini ve tartışmasını istedik. Kocam ölümün korkunç olmadığını göstermeyi arzuladı. Bir tabuyu yıktık" dedi. Mary Ewert, "Ancak Craig öldükten yarım saat sonra herkesin dışarı çıkmasını istedim ve ağladım. O zaman yalnız kalmak istedim" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler