BM İklim Konferansı toplandı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Avrupa Birliği'nin (AB) iklim konusunda "liderlik" yapması gerektiğini ve Brüksel'de bugün alınacak kararların tüm dünya için büyük önemi bulunduğunu söyledi.

Yayınlanma: 11.12.2008 - 14:51
Abone Ol google-news

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Polonya'nın Poznan kentinde 190 ülkeden aralarında 100 kadar bakanın da bulunduğu 12 bin delegeyi bir araya getiren BM İklim Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Bugün ihtiyacımız olan şey liderlik. Bu liderliğin Avrupa Birliği'nden gelmesini bekliyoruz. Avrupalı liderlerin Brüksel'de bugün alacakları kararların tüm dünya için büyük önemi var" dedi.

Ban Ki-mun ayrıca, ekonomik krize yanıtın, küresel ısınmayla mücadele hedeflerini geliştirmek olması gerektiğini söyledi.

"Ekonomik krize yanıtımız iklimle ilgili hedefleri geliştirmek olmalı ve iklim krizine yanıtımız ekonomik ve sosyal hedeflerimizi geliştirecektir" diyen Ban, ekonomik krizin ciddi olduğunun, bu arada iklim değişikliğinden konuşulduğunda, ortaya konanların çok daha önemli olduğunun altını çizdi.

AB üyesi 27 ülkenin yöneticilerinin, sera etkisine yol açan gazların salınımının 2020'ye kadar, 1990 seviyelerine oranla yüzde 20 azaltılmasını hedefleyen "enerji-iklim paketi" konusunda bir uzlaşmaya varması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon