'Yaklaşık 2,5 milyon liralık hasarımız var'

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, şiddetli yağışın ardından kentte oluşan selin yaklaşık 2,5 milyon liralık hasara yol açtığını söyledi.

Yayınlanma: 24.08.2011 - 11:23
Abone Ol google-news

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, şiddetli yağışın ardından zarar gören bölgeleri gezerek, çalışanlardan bilgi aldı. Torun, gazetecilere yaptığı açıklamada, birçok mahalle ve caddede altyapının tamamen çöktüğünü belirtti.

Uzun süredir dere yataklarının bakım ve temizliğinin yapıldığını, bunun az da olsa selde faydalı olduğunu gördüklerini ifade eden Torun, şunları kaydetti: ''Ancak derelerin doğal halinin bozulmuş olması nedeniyle sorun daha da büyüdü. Şahincili, Nizamettin, Selimiye, Zaferimilli, Saray, Taşbaşı, Kirazlimanı, Kumbaşı gibi mahallelerin eğimli yapıya sahip olmasının, buralarda çok eski dere yataklarının bulunmasının son 50 yıl içindeki en etkili yağış sonrasında böylesine bir problemi ortaya çıkardığına ayrıca şahit olduk. Bu mahallelerdeki taşkınlar sonrasında özellikle parke yollar ve altyapı büyük hasar gördü. İlk belirlemelere göre yaklaşık 2,5 milyon liralık hasarımız var.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler