Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi 'Sömürge gibi' başlığını kullandı ve Türkiye'nin tarımda artık kendisine yetmediğini okuyucularına duyurdu. Hürriyet Gazetesi başlığına '6 noktalı azmin zaferi' yazarken, Radikal Gazetesi ise 'AB'den sert uyarı: Reformları unutma' yazdı ve AB'nin reform beklediği alanları manşetinden gördü. İşte Türkiye'nin önde gelen gazetelerinin bugünkü manşet haberleri...

Yayınlanma: 12.12.2008 - 07:19
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Sömürge gibi


“Yerli Malları ve Tutum Haftası” bugün başlıyor. Ancak Türkiye artık tarımda “kendine yeten 7 ülkeden biri” değil. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Günaydın, tarım ürünü dışalımı ile satımı arasındaki farkın “2.5 milyar dolar negatifte” olduğunu belirtti. Türkiye “lider” olduğu fındık, meyve ve sebze gibi tarım ürünleri piyasasını belirlemede de söz sahibi değil.
 

 

HÜRRİYET

6 noktalı azmin zaferi


Tek kanallı yıllarda Türkiye'yi ekrana kilitleyen Banko yarışmasının görmeyen kızı Hale Bacakoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nda ilk engelli kadın daire başkanı oldu.
 

 

MİLLİYET

Batman'a Vali'nin eli değdi


Bir yıl önce atandığı Batman'a yaklaşık 50 milyon euro'luk yatırım gelmesine öncülük eden Vali Recep Kızılcık, "Parasal değerin ve istihdamın yanı sıra psikolojik havayı değiştirdik, bu çok önemli" diyor.
 

 

RADİKAL

AB'den sert uyarı: Reformları unutma


'Türkiye, çok uzun zamandır beklenen adımları hayata geçirme çabalarını artık ikiye katlamalı' diyen AB, reform beklediği alanları da tek tek sıraladı.

 

AKŞAM

Hapiste seksin fikir babası


AB ülkelerinin cezaevinde sek iznini onaylamasında kilit rol oynayan raporu, CHP'li eski vekil Ali Rıza Çülçiçek'in hazırladığı ortaya çıktı...

 

POSTA

Karısını haşladı


Menderes Yıldırım 1 yıl önce boşanmalarına rağmen tehditle birlikte oturmaya devam ettiği eşi Seçil Ok'u kaynar suyla haşladı. Aşırı kıskançlık nedeniyle kavga ettiği Seçil Ok'un üzerine bir çaydanlık kaynamış suyu boşaltan Menderes Yıldırım, ambulans çağırmasın diye eşinin cep telefonunu, hastaneye gitmesin diye de parasını aldı.

 

VATAN

Erdoğan'dan 'Devlet Baba' atağı


Hükümet yerel seçim öncesi sosyal yardım sistemini değiştiriyor. Parasal ve ayni yardımlar tek bir merkezden dağıtılacak. Hiçbir geliri olmayanlar ile yaşlı, engelli ve hamilelere aylık bağlanacak.

 

BİRGÜN

Atina demokrasisi Avrupa'ya yayılıyor


Atina'da başlayan ve sonra Yunanistan'ın diğer kentlerine yayılan eylemler birçok Avrupa ülkesine yayıldı. Öncüler ise çocuk yaştaki gençlerden oluşuyor.

 

SABAH

Hasta göçü


Sağlık hattı tersine döndü. Hastalar yatak yetersizliği nedeniyle büyük kentlerden Doğu'daki modern hastanelere sevk ediliyor.
 

 

TERCÜMAN

Uzan gerilimi


Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Çözüm Merkezi (ICSID), Uzanlar'a ait el konulan ÇEAŞ ve Kepez Elektrik'le ilgili davada son aşamaya geldi. Türkiye'den tam 18.5 milyar dolarlık tazminat talep ediliyor.
 

 

YENİ ŞAFAK

Talabani gelmeden bomba patladı


Kerkük'te Arap aşiret reisleri ile Kürt yetkililerin toplantı yaptığı lokanta havaya uçtu. İntihar saldırısında 55 kişi öldü, 120 kişi de yaralandı. Talabani Kerkük'ün statüsünün tartışıldığı yemeğe geç kalınca saldırıdan kurtuldu.
 

 

ZAMAN

Güneydoğu açılımına hazırlanan AK Parti ve CHP'ye terör tehdidi


Emniyet terör örgütü PKK'nın yerel seçimleri sabote etmek amacıyla hazırladığı eylem planlarını deşifre etti. 81 ildeki güvenlik güçlerine gönderilen rapora göre, AK Parti ve CHP'nin yapacağı G.Doğu açılamlarından huzursuz olan örgüt, 'başkaldırı' adı altında terör eylemlerine hazırlanıyor; yurt genelinde ses getirecek saldırılar planlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler