CHP'de adaylar netleşiyor

Yerel seçimlerde iktidar hedefleyen CHP'de, katılımlar bayram sonrası da devam edecek. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, 21 Aralık'ta yapılacak program ve tüzük kurultayının ardından, 100 bine yakın yurttaşın CHP'ye katılacağını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını ise yurttaşlarla yapılacak olan anket belirleyecek.

Yayınlanma: 12.12.2008 - 07:30
Abone Ol google-news

CHP'nin İstanbul'un çoğu ilçesinde adayları hemen hemen netleşirken, Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı içinse, önümüzdeki günlerde yeni bir anket çalışması yapılacak. Anketlerden çıkacak sonuca göre İstanbul adayı da belirlenmiş olacak.

CHP'nin yerel seçimlerde iddialı olduğu illerden İstanbul'da hareketli saatler yaşanıyor. Tüm çalışmalarını yerel seçimlere odaklayan il yönetimi de bu kapsamda, 21 Aralık'ta yapılacak program ve tüzük kurultayının ardından 100 bine yakın yurttaşa CHP rozeti takmaya hazırlanıyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, "Önümüzdeki günlerde bir grup sanatçı, CHP'ye katılacak. Program ve tüzük kurultayından sonra 100 bine yakın vatandaşımız CHP'ye üye olacak. En kısa zamanda bu katılımı gerçekleştireceğiz" dedi.

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde, Genç Parti, Demokrat Parti, Anavatan ve AKP'den yöneticilerin CHP'ye katıldığını hatırlatan Gürsel Tekin, şunları söyledi: "İstanbul'da CHP açısından çok olumlu gelişmeler yaşanıyor. Bizim beklentimizin çok üstünde gelişmeler var. Özellikle son bir aydır çok büyük ilgi var partimize. İl Binamıza ve ilçelerimize bireysel olarak başvuru yapan çok sayıda vatandaşımız var. Partiye katkı sunmak istiyorlar. Çok ilginçtir daha şimdiden binlerce insan sandıkta görev almak için başvuruda bulundular. Gönüllü insanlar."

Adayı anket belirleyecek

Öte yandan, CHP yönetimi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını anket yoluyla belirleyecek. Alınan bilgiye göre önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek anket çalışmasında yurttaşlara Kemal Derviş, Tanıl Küçük, Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin, Ercan Karakaş, Berhan Şimşek ve İlhan Kesici'nin ismi sorulacak. Anketten çıkacak sonuç doğrultusunda İstanbul adayının da netleşmesi bekleniyor. Büyükşehir için adı geçen Ercan Karakaş'ın, ise Şişli'den aday gösterilmesi bekleniyor.
 

Arif Sağ da yarışacak

Ercan Karakaş ile birlikte uzun bir ayrılığın ardından yeniden CHP'ye dönen Türk Halk Müziği Sanatçısı Arif Sağ da yerel seçimlerde belediye başkanı olmak için yarışacak. Arif Sağ'ın, Sancaktepe'den aday olması bekleniyor. Yine sanatçı Emre Saltık'ın da Kartal'dan CHP adına yarışması bekleniyor.

İstanbul'un bazı ilçelerinde aday gösterilmelerine kesin gözüyle bakılan isimler şöyle:
"Bağcılar: Bayram Ali Çeşmeli, Tuzla: Cemil Ekşi, Bayrampaşa: Bahri Sipahioğlu, Bahçelievler: Saffet Bulut, Sultanbeyli:Osman Nuri Bedir, Kağıthane: Gültekin Salter, Şile: Emre Çayıroğlu, Sancaktepe: Arif Sağ, Kartal: Emre Saltık, Büyükçekmece: Hasan Akgün, Güngören: Lemi Çelik, Beykoz: Cem Davran, Şişli: Ercan Karakaş, Adalar: Demir Gonca, Ümraniye: Hüseyin Sipahioğlu, Fatih: Oktay Ekinci."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler