Budapeşte'deki grev 3. gününde

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki uluslararası Ferihegy Havaalanı'nda iki gün önce ücret artışı talebiyle başlayan grev devam ediyor. Grev nedeniyle Macaristan Havayolları (MALEV) seferlerinin büyük bölümünü iptal etmek zorunda kalırken, diğer hava yolları şirketlerinin yanı sıra Türk Hava Yollarının (THY) seferleri rötarlı yapılabildi.

Yayınlanma: 12.12.2008 - 10:44
Abone Ol google-news

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de aralarında uçuş kontrolörleri, yer hizmetleri ve güvenlik personelinin de bulunduğu havaalanı çalışanlarının ücret artışı talebiyle iki gün önce başlattıkları grev sürüyor.

Budapeşte Ferihegy 1, 2/A terminalindeki tüm uçuşlar 2/B terminaline kaydırılırken, çalışanların bugün de iş başı yapmaması nedeniyle terminalde uzun kuyruklar oluştu. 2/B terminalindeki uçuşlar birkaç saatlik gecikmelerle yapılırken, iki seneden bu yana Budapeşte Ferihegy Havaalanı'nda 750 kişilik personelle yer hizmetleri sunan Çelebi şirketinin Macaristan genel müdürü Atilla Korkmazoğlu, kendi personelinin greve katılmadığını, yolcuların mağdur olmaması için adeta seferber olduklarını, iki günlük grev süresince şirketleri sayesinde 100'ü aşkın seferin başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Korkmazoğlu, iki gün içinde çoğu MALEV'in olmak üzere 16 uçuşun iptal edildiğini, uçuşların yapılabilmesine yardımcı oldukları için sendikalardan eleştiri aldıklarını açıkladı.

Havaalanı Çalışanları ve Hizmet Sendikası ile Havayolları Dernek Sendikası ortaklaşa yaptıkları grevin bugün de süreceğini, işverenin kendileriyle masaya oturmaya hala razı olmadığını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler