"Çöp, çukur, çamur"

Bayram tatili için Antalya'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimlere değindi. Belediye Başkanlığı yaptığı dönemleri anımsatan Erdoğan belediyecilikte anlayışlarının "çöp, çukur, çamur" olduğunu belediyenin asli görevinin bu üçü olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 12.12.2008 - 15:45
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Demokrasilerde kim terazinin sahibi? Millet. Yani sizsiniz. Kime istiyorsanız, ona 'Yürü' diyeceksiniz'' dedi.

Erdoğan partisinin Serik İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, yurttaşlara hitap etti. Bugünkü temasları hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, bazı çalışmalar yapmak için geldiği Antalya'dan pazar günü ayrılacağını söyledi.

Karataş köyündeki konut yapım çalışmalarını anlatan Başbakan Erdoğan, yerel seçimlere değindi. AKP'nin Türk siyasetinde farklı bir yeri ve konumu olduğunu savunan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: ''AK Parti belediyeciliği şöyle anlar: Çöp, çukur, çamur. Üç 'ç'... Bu, belediyenin asli görevidir. Bir belediye çöpü kaldırmıyorsa, bir belediye çukuru yok etmiyorsa, bir belediye çamuru yok etmiyorsa, görevini yapmıyor demektir. Bunlar asli görevleridir. Bunun dışındakiler, bunun üzerine bina edildiği fantezidir. Bu işin ambalajıdır, güzellikleridir ve AK belediyecilikte bunu görürsünüz.''

Kendisinin İstanbul'da belediye başkanlığı yaptığını anımsatan Erdoğan, ''çöpü, çukuru, çamuru iyi bildiğini'' söyledi. Bütün bu sorunlarla mücadele ettiklerini öne süren Erdoğan, ''Kimden devraldık İstanbul Büyükşehir'i? Onu da İstanbullu bilir'' dedi.

İstanbul'u devraldıklarında çöp dağlarının bulunduğunu, susuzluk, hava kirliliği yaşandığını ve sokak aralarında çukurdan geçilmediğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bütün bunları İstanbullu iyi bilir. Hangi yılların İstanbullusu? 90'lı yılların İstanbullusu. Ama şimdi İstanbul'da böyle bir şey var mı? Bu, yüzde 90 itibariyle yok olmuştur. Şimdi böyle bir şey İstanbul'da yok. Şimdi İstanbul farklı bir yenileşmenin, gelişimin içerisinde. Şimdi, yapılmayanlar yapılıyor. Bu belediyeciliği biz nereye taşıdık? Antalya'ya taşıdık. Bakınız göreve geldik, başladık, çok enteresandır, Kundu'da bir otele gidiyoruz. Turizmle ilgili bir toplantıya gidiyoruz. Ne diyorlardı? 'AK Parti gelirse turizm biter'... Hep söyledikleri buydu. Biz, iktidara geldiğimizde Türkiye genelinde 8,5 milyon turist vardı. Şimdi rakam 25 küsur milyon. Yurtdışından gelen yerli turistleri de buna katarsak rakam daha da büyüyor. Nasıl oldu bu? Adeta köy yollarının arasından Kundu'ya gidiliyordu. Şimdi gidiş geliş duble yol yapıldı. Antalya'da 10 tane köprülü kavşak yapıldı. Daha önce var mıydı? Bakınız, bu iş lafla olmuyor. 'Lafla peynir gemisi yürümüyor. İcraat lazım' diyoruz. Eğer yaptıkları bir şey varsa o zaman desinler, 'Biz şunu, şunu, şunu yaptık'. Biz de diyoruz ki, AK Parti iktidarı olarak, yerel iktidar olarak, biz de diyoruz ki 'Antalya'ya şunu şunu şunu yaptık'. Bunları teraziye koyarız, hangisi ağır basıyorsa terazinin sahibi burada. Demokrasilerde kim terazinin sahibi? Millet. Yani sizsiniz. Kime istiyorsanız, ona 'Yürü' diyeceksiniz. Biz de diyoruz ki, 'Durmak yok yola devam'.''

Antalya'ya yapılan hizmetleri anlatan Erdoğan, iktidara geldiklerinde tamamlanamayan işleri de bitirdiklerini savundu. Erdoğan, eskiden Antalya Havalimanı'nda turistlerin inim inim inlediğini ifade ederek havalimanını daha modern hale getirdiklerini iddia etti.  Bunu 11 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, ''İş bilenin kılıç kuşananın. Böyle oluyor'' diye konuştu.

Aşılmayacak hiçbir işin olmadığını ifade eden Erdoğan, ''Yeter ki inanın, yeter ki azmedin, yeter ki çalışın, yolsuzluğa prim vermeyin, her işi çözersiniz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler