Postacılar greve hazırlanıyor

İngiliz postacılarının grevi, tebrik kartları ve hediye paketlerinin gönderimini aksatabilir. Pek çok kişinin Noel hediyesini ancak Noel'den sonra verebileceği belirtiliyor.

Yayınlanma: 13.12.2008 - 08:41
Abone Ol google-news

İngiltere'de postacılar, tebrik kartları ve hediye paketlerinin gönderiminin arttığı Noel döneminde 24 saatlik grev yapacak.

Cuma günü için öngörülen grev nedeniyle milyonlarca tebrik kartı ve hediye paketinin teslimatının gecikeceği, yığılmanın kargaşaya neden olacağı ve postada çok sayıda mektup ve kutunun kaybolacağı endişesi bulunuyor.

İngiliz basını, posta işletmesi çalışanlarının bağlı bulunduğu İletişim Sektörü Çalışanları Sendikası'nın bu tarihteki grev kararının haince olduğunu yazdı.Grevin, internet üzerinden Noel hediyesi satın alanların paketlerinin adrese ulaşmasında da büyük aksaklıklar yaratabileceği, pek çok kişinin Noel hediyesini ancak Noel'den sonra verebileceği belirtiliyor.

İngiltere'de posta servisi Noel döneminde günde 120 milyon zarf ve kutu taşıyor. Bu rakam diğer zamanlarda ise 79 milyonda kalıyor.İnternet üzerinden satış yapan sadece tek bir siteden geçen yıl Noel döneminde ısmarlanan hediyelerin sayısının bir günde 950 bin civarında olduğu belirtiliyor. Bu yıl Noel döneminde internet üzerinden yapılacak satışların bedelinin 13,6 milyar sterline ulaşacağı tahmin ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler