Ordu'daki silahlı kavga

Ordu'da, yerel bir televizyon kanalı sahibi ile iş adamının öldürüldüğü olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklandı. Olayda yaralanan ve tedavisi süren Ergin Tut için de tutuklama kararı çıkartıldı.

Yayınlanma: 13.12.2008 - 10:34
Abone Ol google-news

Efirli köyünde bir restoranda alacak meselesinden çıkan tartışmada yerel televizyon kanalı ORT'nin sahibi Osman Güzelsu ve iş adamı Remzi Karaaslan'ın öldürülmesi ile kameraman Ergin Tut'un yaralanması olayıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Soruşturma kapsamında güvenlik güçlerince gözaltına alınan Damarlı Belediye Başkanı Niyazi Çelenk ve Hakan P. için Cumhuriyet Savcılığı'nca ek gözaltı talebinde bulunulurken, Perşembe Adliyesi'ne sevk edilen Mustafa Kaya, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ordu Devlet Hastanesinde tedavi gören olayda yaralanan kameraman Ergin Tut için ise mahkeme tarafından tutuklama kararı çıkarıldı.

Olayın ardından yakalanan ölen Remzi Karaaslan'ın oğlu Erdem Karaaslan (31), çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, olayla ilgili olduğu gerekçesiyle Damarlı Belediye Başkanı Niyazi Çelenk, Mustafa Kaya ve Hakan P. de gözaltına alınmıştı.

Bu arada, alacak meselesinden çıkan tartışmada, ORT'nin sahibi Osman Güzelsu ve aynı televizyonda kameraman olarak çalışan Ergin Tut ile iş adamı Remzi Karaaslan'ın birbirlerine ateş ettikleri, saldırının ardından olay yerine gelen Remzi Karaaslan'ın oğlu Erdem Karaaslan'ın ambulansla gelen bir doktor ve 2 hemşirenin müdahale etmek istediği Osman Güzelsu'ya ateş ettiği iddia edildi.

Ordu'daki silahlı kavgada ölen yerel televizyon kanalı sahibi Osman Güzelsu (47) ile iş adamı Remzi Karaaslan'ın (50) cenazesi toprağa verildi. Güzelsu'nun cenazesi ORT binası önüne getirildi. Burada düzenlenen törene Güzelsu'nun yakınları, bazı siyasi partilerin il yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ORT çalışanları katıldı. Güzelsu'nun cenazesi Yeni Mahalle Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Gölköy ilçesi Özlü köyünde toprağa verildi.

Remzi Karaaslan'ın cenazesi ise yine Yeni Mahalle'deki İmam Hatip Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler