Türkiye AB'ye girmeli

Fransa'nın eski başbakanlarından Michel Rocard, Türkiye'nin tam üyeliği ile AB'nin daha güçlü olacağını söyledi. Merkezi Nancy'de bulunan Türk kültür derneği ''A Ta Turquie'', Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen girişimlerinden dolayı Rocard'a ödül verdi.

Yayınlanma: 13.12.2008 - 10:35
Abone Ol google-news

Türkiye'nin Paris Kültür ve Turizm Müşavirliği'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Michel Rocard, Türkiye'nin AB üyesi olması gerektiğini ve bu üyelik ile AB'nin küresel anlamda rekabet gücünün de artacağını belirtti.

Ekonomik, kültürel ve jeo-stratejik gerekçelerden dolayı gelecekte Türkiye olmadan bir Avrupa'nın inşa edilemeyeceğini kaydeden Rocard, AB dönem başkanı Fransa'nın, zorluk çıkartma yerine AB'nin geleceği için Türkiye'ye yardım etmesi gerektiğini ifade etti.

Rocard'ın, Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen "Oui à la Turquie" (Türkiye'ye evet) isimli kitabı Eylül ayında satışa çıkmıştı. Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup üyesi olan Rocard kitabında, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan siyasetçilerin itirazlarına yanıtlar veriyor ve Türkiye'nin AB üyeliğinin gerekli olduğunu vurguluyor.

Türkiye'nin insan hakları ve demokrasi alanında önemli ilerlemeler kaydettiğini ifade eden Rocard, bununla birlikte daha atılması gereken önemli adımlar olduğuna işaret ediyor.
Rocard, Türkiye'nin üyeliğine karşı çıkanların büyük kısmının görüşlerinin kültürel önyargılardan beslendiğine dikkati çekiyor.

Rocard, daha önce AB'nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini başlatmasını savunan bir rapor kaleme alan Avrupalı akil adamlar grubunda aktif görev almıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler