Ferihegy havaalanındaki grev 4. gününde

Budapeşte'de Ferihegy havaalanında Çarşamba günü başlayan grev hâlâ devam ediyor. Sadece iki gişenin çalışması nedeniyle yolcular uzun kuyruklar oluştururken, uçağa binişler saatler sürüyor.

Yayınlanma: 13.12.2008 - 14:04
Abone Ol google-news

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki uluslararası Ferihegy havaalanında Çarşamba günü başlayan grev devam ediyor.

Aralarında uçuş kontrolörleri, yer hizmetleri ve güvenlik personelinin de bulunduğu havaalanı çalışanlarının, ücret artışı talebiyle yaptıkları grev nedeniyle Macaristan Havayolları (MALEV) ve birçok havayolu şirketi seferlerinin büyük bölümünü iptal etmek zorunda kaldı.2-B terminalinde sadece iki gişenin çalışması nedeniyle yolcular uzun kuyruklar oluştururken, uçağa binişler saatler sürüyor.

Ferihegy havaalanında 750 kişilik personelle yer hizmetleri sunan Çelebi şirketinin Macaristan Genel Müdürü Atilla Korkmazoğlu, grevin 4. gününde de hem grev yapan çalışanların, hem de işveren pozisyondaki Budapeşte Airport AŞ yetkililerinin anlaşmak için bir araya gelmemekte ısrar ettiklerini söyledi.

Korkmazoğlu, Çelebi personelinin greve katılmadığını, hatta yolcuların mağdur olmaması için personellerinin çok daha fazla çalıştığını, 4 gün içinde yaklaşık 200 seferin başarıyla gerçekleşmesini sağladıklarını belirtti.

Görüşme yapılamaması konusunda, üyeleri için ücret artışı isteyen Havaalanı Çalışanları ve Hizmet Sendikası ile Havayolları Dernek Sendikası işvereni, işveren de sendikayı suçluyor.
Grevin ne zaman sona ereceği bilinmiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon