İran, BM'yi göreve çağırdı

İran'ın BM Büyükelçisi Muhammed Hazai, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a gönderdiği mektupta, ''Gazze Şeridi'nde yaşanan insanlık trajedisinin bir an önce durdurulması için gerekenlerin yapılmasını'' istedi.

Yayınlanma: 13.12.2008 - 15:05
Abone Ol google-news

İran, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik abluka ve saldırıları karşısında BM'yi harekete geçmeye çağırdı.İran'ın BM Büyükelçisi Muhammed Hazai, Gazze Şeridi'ndeki 1,5 milyon Filistinlinin yaşadıkları sorunların görmezlikten gelinmesinin durumu daha da kötüleştireceği uyarısında bulundu.

BM Güvenlik Konseyi'nin olaya "kayıtsızlığını" da eleştiren Hazai, ''İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği insanlık suçları karşısında dünyanın sağır ve dilsizleri oynadığını'' belirtti.
İran Meclisi, Gazze Şeridi'nde süren İsrail saldırısı ve ablukasına karşı İslam Konferansı Teşkilatı'nı (İKT) acil toplantıya çağırmıştı.

BM ve bazı ülkeler, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere insani yardım ve acil ihtiyaç malzemeleri ulaştırmada İsrail engeliyle karşılaşıyor. İsrail'in Haziran 2007'den beri kuşatma altında tutuğu Gazze Şeridi'ndeki Filistinliler temel gıda maddeleri, ilaç ve enerji ihtiyacını yeteri düzeyde karşılayamıyor.

Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışmalar Kuruluşu (UNRWA), Gazze Şeridi'nde yaşanan insanlık krizinin gün geçtikçe kötüleştiğini açıklamıştı.Bu arada İran, Mısır, Endonezya ve Suriye meclis başkanlarının Gazze Şeridi'ndeki krizi ele almak üzere bir araya gelecekleri öğrenildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler