Savcılar kurban yakınlarıyla görüştü

Amerikan Blackwater güvenlik şirketinin 5 çalışanı hakkında 1,5 yıl önce Irak'ta 17 silahsız sivili öldürmek ve 20 kişiyi yaralamaktan açılan dava kapsamında Amerikalı savcılar kurban yakınlarıyla biraraya geldi.

Yayınlanma: 13.12.2008 - 16:12
Abone Ol google-news

Amerikalı Savcı Ken Cole, Irak'ın başkenti Bağdat'taki görüşmeyle ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisi dahil 3 savcının kurbanların yakınlarıyla görüştüğünü ve amaçlarının aileleri ABD'de açılan dava hakkında bilgilendirmek ve onların sorularını yanıtlamak olduğunu belirtti.

Kurbanların yakınlarıyla görüşmeye diğer Amerikalı savcılar John Malis ve Barry Jonas ile Irak ulusal polis teşkilatının başındaki General Hüseyin Cassem El Avadi de katıldı. Görüşme, talihsiz olayın meydana geldiği yerin yakınlarındaki komando birliklerinin karargahının bir salonunda yapıldı.

Blackwater güvenlik şirketinin 5 çalışanı hakkında 8 Aralıkta 1,5 yıl önce Irak'ta 17 silahsız sivili öldürmek ve 20 kişiyi yaralamaktan dava açılmış ve Amerikan Adalet Bakanlığı, Blackwater iddianamesinde, şirketin 5 çalışanı hakkında adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs ve silah ihlalinden 35 ayrı suçlamada bulunmuştu. Altıncı Blackwater çalışanı ise 5 Aralıkta suçlu bulunmuştu.

Irak'ta 16 Eylül 2007 tarihinde, Amerikalı diplomatların konvoyuna eskortluk yapan özel güvenlik şirketi Blackwater çalışanları, bazıları ellerini kaldırmasına rağmen 17 Iraklı sivili öldürmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler