Liderler kuraklığı önelemek için önlem alacak

Doğu Afrikalı liderler, Afrika'da yaklaşık 13 milyon kişiyi etkileyen kuraklık felaketinin yeniden yaşanmaması için harekete geçme kararı aldı.

Yayınlanma: 09.09.2011 - 21:01
Abone Ol google-news

Doğu Afrika ülkelerinden Somali, Tanzanya, Güney Sudan, Kenya, Burundi, Ruanda ve Etiyopya'nın liderleri, Birleşmiş Milletler sponsorluğunda düzenledikleri zirvenin ardından yayımladıkları bildiride, ülkelerindeki sulama sistemlerinin geliştirilmesi ve zarar gören eko-sistemlerin iyileştirilmesi için bir dizi yatırım yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Liderler bildiride, Birleşmiş Milletler'e, Somali'deki Afrika Birliği kuvvetlerini güçlendirme ve bölgeye bir barış gücü yollama çağrısında da bulundu. Öte yandan, zirveyi değerlendiren uzmanlar, Afrika'yı kuraklık ve açlık felaketinden yağmurun değil, iyi bir yönetimin kurtaracağını kaydetti.

Ekonomist Jeffrey Sachs, BM zirvesinde yaptığı konuşmada, ihtiyaç içindeki bir bölgeye gıda yardımı yollamanın maliyetinin, söz konusu bölgeyi daha verimli hale getirmek için yapılacak yatırımların maliyetinden kat be kat fazla olacağını vurguladı.

Doğu Afrika ülkesi Somali, kıtadaki kuraklık felaketinden en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor. Ülkede yaklaşık 20 yıldır süren iç savaş, kuraklık felaketini açlık ve kıtlığa çevirirken, isyancılar bölgeye gönderilen yardımların yerine ulaşmasını engelliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler