Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, 'AKP hükümetinin Alevi aldatmacası' başlığıyla sunduğu haberinde, AKP'nin zorunlu din dersinin kaldırılması ve cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi gibi konuları ertelemeye hazırlandığını bildiriyor. Radikal, Derviş'in 'küresel kriz tahmin edilenden de kötü' açıklamasını manşetine taşırken; Vatan, Adli Tıp Kurulu'nun bir skandalına daha dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 14.12.2008 - 08:17
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

AKP hükümetinin Alevi aldatmacası

Sorunlu konulara ‘erteleme’ Alevilerin sorunlarına çözüm bulmak için yerel seçime kadar adım atılacağını açıklayan AKP’nin, zorunlu din dersinin kaldırılması ve cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi gibi konuları ertelemeye hazırlandığı ortaya çıktı. Hükümetin seçime kadar Alevilerle diyaloğu sürdüreceği, Madımak gibi konularda ise formül geliştirmeye çalışacağı öğrenildi.

Kurultay ya da kamp yapılacak AKP, ocak ayından itibaren Alevi örgütlerinin temsilcileriyle Başbakan Erdoğan’ı buluşturmaya devam edecek. Alevi örgütleri ile bu alanda çalışma yapan sivil toplum örgütlerinin katılacağı bir kurultay ya da kamp yapılmasıyla ilgili çalışmalar yürütülecek. Bu çalışmanın zamanı ise netlik kazanmadı.

 

HÜRRİYET

İslami burjuvazi tartışması

Milli gazete yazarı Eygi, "Müslüman burjuvazisi" oluşturulması için "fetva" verildiği iddiasını ortaya atınca büyük tartışma başladı.

 

MİLLİYET

İlk icraat şeriat

Irak'ta Saddam sonrası demokrasi hayalleri rafa kalktı. Kuzey Irak Kürt Parlamentosu, erkeklere çokeşlilik izni veren yasayı kabul etti. Barzani, kadınların tepkisine rağmen yasayı veto etmeyecek.

 

RADİKAL

Derviş: Kriz tahmin edilenden de kötü

BM Kalkınma Bakanı Derviş, mali krizin güvenlik sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunurken yine de sıkıntının aşılabileceğini söyledi.

 

AKŞAM

3. Ankara Savaşı

Çok büyük bir süpriz yaşanmazsa başkent üçüncü Gökçek- Karayalçın hesaplaşmasına sahne olacak. AKP'Li Gökçek 2-0 önde...

 

POSTA

Hayat böyle birşey

Gülşah 9 yıl önce 12 yaşındayken karaciğer yetmezliğinden ölmek üzereydi. Tam o günlerde elektrik çarpması nedeniyle komaya giren ve beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Ceren'in bağışlanan organları Gülşah'ı hayata döndürdü. Gülşah şimdi 21 yaşında. Ceren'in hem karaciğerini hem de adını taşıyor.

 

VATAN

O heyetin son vukuatı

Hüseyin Üzmez'in serbest kalmasını sağlayan İstanbul 6'ıncı Adli Tıp Kurulu'ndan bir skandal karar daha çıktı. Son 'kurban' İzmir'de 17 yaşındaki bir genç kız oldu.

 

BİRGÜN

Polis kimlik sorana telsizi gösteriyor

Polisin, kimlik sormayı nasıl bir meydan kavgası haline getirdiğine muhabirimiz tanık oldu. İşte polisin çalışma tarzı.

 

SABAH

Ailesini kesip kahvaltı etti

Şizofreni hastası emlakçı, baltayla anne, baba ve abisini öldürdü, kahvaltı yaparken yakalandı.

 

TERCÜMAN

37 milyon doların hesabını ver

Bayındırlık eski Bakanı Kumarcıbaşı, " Kemal Bey siyaset yapmak için Türkiye'ye gelirse O'na hesap sorulsun" dedi.

 

YENİ ŞAFAK

Onun çoçuğu da şehit oluyor

Baykal, çarşaf açılımına karşı çıkan kadınlara karşı kıyafet özgürlüğünü savundu. CHP lideri " Askere evladını gönderiyor. Onun çocuğu da şehit oluyor" dedi.

 

ZAMAN

Türkiye, jöntürk kafasından kurtulursa bilimde sıçrama yapar

Bilim tarih ödüllerinin Nobel'i olarak nitelendirilen Koyre madalyasını alan İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekretei Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, bilimde dünyanın ilk on ülkesi arasına girebilmek için jöntürk kafasının terk edilmesi gerektiğini söyledi. İslam dünyasında ise birkaç neslin değişmesi gerektiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler